Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković-Felten: Želimo blisku saradnju sa Njemačkom na svim poljima

Ministar finansija Novica Vuković sa saradnicima, sastao se danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori, Peterom Feltenom, sa kojim je razgovarao o saradnji dvije zemlje

Ministar finansija Novica Vuković sa saradnicima, sastao se danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori, Peterom Feltenom, sa kojim je razgovarao o saradnji dvije zemlje.

Prezentujući aktuelni makroekonomski i fiskalni okvir, kao i karakteristike poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, koji je u domenu poreske politike zadržao konkurentne poreske stope, ministar Vuković je istakao da će cilj Ministarstva finansija u narednom periodu biti kreiranje osnova za dugoročnu stabilnost i održivost javnih finansija, kao preduslova za pokretanje ekonomskog razvoja i reformskih procesa na nivou države. Na tom putu, kako je ministar poručio, Crna Gora Njemačku vidi kao konstruktivnog i pouzdanog partnera sa kojim želi blisku saradnju na svim poljima od zajedničkog interesa.

,,U ekonomskom i političkom smislu, SR Njemačka je jedna od ključnih zemalja EU i kao takva od strateškog značaja za Crnu Goru, kako u pogledu razvoja kvalitetnih bilateralnih odnosa, tako i njemačke podrške u realizaciji vanjskopolitičkih ciljeva naše zemlje“, istakao je ministar.

Ambasador Felten je istakao da Njemačka podržava Crnu Goru u reformskim nastojanjima usmjerenim ka što skorijem pridruživanju Evropskoj uniji i ocijenio da je nova Vlada stavila veliki naglasak na fiskalnu održivost u državnom budžetu za 2024. Felten je pozdravio namjeru Vlade da kroz strateška ulaganja u infrastrukturu Crnu Goru pripremi za svoju budućnost u EU, i u tom kontekstu se saglasio sa ministrom finansija Vukovićem da su stabilnost i održivost srednjoročne i dugoročne finansijske politike takođe važan faktor za reputaciju Crne Gore kao međunarodno atraktivne poslovne destinacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve