Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Vujović: Ako ne bude poziva iz Elektroprivrede do ponedjeljka, počinjemo proteste

Kako je dodao, njihov stav je poznat, a to je da u toku narednih 10 dana počnu da rade i da zarađuju za sebe i svoje porodice

Radnici Željezare na današnjem zboru odlučili su da čekaju do ponedjeljka 6. februara zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje, te da ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, poručio je predstavnik Sindikata Ivan Vujović.

“Za dva dana počinje deveti mjesec otkad su počeli protesti radnika Željezare, za odbranu fabrike i naših radnih mjesta. Fabriku odbranismo, a radnih mjesta ni na vidiku. Šta smo dobili za ovo osam mjeseci neprestane borbe? Dobili smo krivične prijave, a na osnovu tih prijava sjutra nam počinje i suđenje pred Osnovnim sudom u Nikšiću. Na današnjem zboru radnika donesena je odluka da čekamo do ponedjeljka zvaničan poziv od EPCG da vidimo kad planiraju da nas zaposle, jer nama je to najvažnije”, istakao je Vujović.

Kako je dodao, njihov stav je poznat, a to je da u toku narednih 10 dana počnu da rade i da zarađuju za sebe i svoje porodice.

“Naravno taj rad mora biti zasnovan na stalna rješenja, sve ostalo je neprihvatljivo, jer smo mi svi bili stalno zaposleni do 1. septembra 2022. godine. Želim da saopštim da mi njesmo ni bahati ni privilegovani, već da svi znaju da nije bilo nas koji smo se borili ni EPCG, ni država nikada ne bi preuzeli ovu fabriku koja je bukvalno jedno veliko bogatstvo. Nijesmo se mi borili da bi neko drugi ovdje radio, već da mi pokažemo svima da ova fabrika ima potencijala da bude profitabilna”, kaže Vujović.

Ukoliko do ponedjeljka ne dođe poziv koji očekuju, radnici će biti prinuđeni da traže svoja prava ispred upravne zgrade EPCG.

“Ipak, očekujemo da za tim neće biti potrebe, da će poziv doći i da ćemo mi početi da radimo kao što nam je više puta obećano sa više adresa. Ukoliko poziv ne dođe do 6. februara, krećemo u proteste narednog dana ispred zgrade EPCG”, poručio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Makarije
31.01.2023-16:26 16:26

Jeste li konačno shvatili da služite kleročetničkim hordama, koje će vas upotrijebiti kao toalet papir!? I jesu li vam obećali da ćete proizvoditi ajfone u željezari, bravi jedni neosoljeni!