Srijeda, 22 Maja, 2024
Rubrika:

Vlast hoće da preuzme Privrednu komoru?

Prema nezvaničnim informacijama, prijave su podnijeli vlasnik preduzeća Stadion Vojin Žugić i Nikola Tripković, predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Na konkurs za predsjednika Privredne komore (PKCG) do juče su stigle dvije prijave, saopštili su Danu zvanično iz te organizacije. Imena kandidata nisu saopštili, jer su prijave predate u zatvorenim kovertama.

Prema nezvaničnim informacijama, prijave su podnijeli vlasnik preduzeća Stadion Vojin Žugić i Nikola Tripković, predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Rok za predaju prijava ističe danas. Prije mjesec dana ostavku na mjesto predsjednika podnio je Vlastimir Golubović.

Izbor predsjednika Privredne komore izazvao je nikad veću zainteresovanost javnosti, tačnije partija koje vrše vlast i Vlade.

Žugić je kandidat koji je blizak bivšoj vlasti, dok se za Tripkovića može reći da je kandidat koji je prihvatljiv Vladi i partijama koje vrše vlast.

Prema informacijama Dana, vlast vrši pritisak da se za predsjednika izabere kandidat koji je njima prihvatljiv, jer u suprotnom neće sarađivati sa Komorom, tj. neće sarađivati, ukoliko se za predsjednika izabere Žugić.

S druge strane, DPS pokušava da zadrži mjesto predsjednika Komore. Njihovi kadrovi su godinama unazad bil i na čelu ove organizacije.

Danas se dakle završava rok za prijave. Tročlana mandatna komisija do 20. jula će analizirati ispravnost prijava i upravnom odboru dostaviti informaciju o kandidatima. Spisak kandidata upravni odbor dostavlja Skupštini do 22. jula, a Skupština do 31. avgusta treba da izabere predsjednika. Skupština GTKCG broji 51 član, a na njenom čelu je Bojo Banović vlasnik „Jadroagenta“ iz Bara.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vlast hoće da preuzme Privrednu komoru? – CG Vijesti
16.07.2021-07:53 07:53

[…] Aktuelno […]