Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Svečani koncert Tria Variete Montenegro oduševio publiku u Zagrebu

U Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, koncert je održao Trio Variete Montenegro iz Crne Gore, kojeg čine Dijana Orlandić (flauta), Miroslav Ilić (harmonika) i Petar Dobričanin (gitara)

Tradicionalnim svečanim koncertom istaknutih umjetnika Crne Gore, sinoć u Zagrebu obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore, te Dan Koordinacije vijeća crnogorske nacionalne manjine na području RH i Dan Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba.

U Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu, koncert je održao Trio Variete Montenegro iz Crne Gore, kojeg čine Dijana Orlandić (flauta), Miroslav Ilić (harmonika) i Petar Dobričanin (gitara).

Prije početka koncerta, prisutnima se obratio Dušan Mišković, predsjednik Vijeća. Među prisutnima bili su i Melita Mulić, izaslanica Predsjednika RH, Ljiljana Klašnja, šefica Odjela za nacionalne manjine Grada Zagreba, Darko Šonc, predsjednik Slovenskog doma Zagreb i Vijeća slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba, Marijan Lipovac, predsjednik Hrvatsko-češkog društva.

Trio Variete Montenegro

Koncert je održan pred prepunom dvoranom, a publika je oduševljeno reagovala pozdravljajući izvođače burnim aplauzom i ovacijama. Koncert Tria Variete Montenegro bio je istinski doživljaj koji je dodatno uveličao svečanost i ostavio upečatljiv utisak na sve prisutne. Zagrebačka publika uživala je u bogatom i raznovrsnom programu: klasične, variete i tradicionalne muzike Crne Gore.

Trio Variete Montenegro

Trio Variete Montenegro ostvario je veliki uspjeh nastupajući na našim najznačajnijim festivalima kao što su Budva Grad Teatar, Barski ljetopis, Guitar Art Festival, Dani gitare Podgorica, Harmonika fest Tivat i Kolašin Winter Art, kao i u Muzičkom centru Crne Gore.

Koncert održan u Zagrebu, ne samo da je obilježio važne datume, već je i naglasio kulturnu povezanost i prijateljstvo između Crne Gore i Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radoje
22.05.2024-12:17 12:17

Bravo za Crnogorace u Zagrebu.