Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dani privrednog prava – Arbitraža

Učesnike ovogodišnje sesije pozdraviće predsjednica Privredne komore Nina Drakić i predsjednik Udruženja pravnika prof. dr Branislav Radulović

U okviru tradicionalnih “Dana privrednog prava” Privredna komora i Udruženje pravnika Crne Gore organizuju predavanje dekanice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajeva prof. dr Zinke Grbo na temu: “Pravni okvir arbitraže u BiH – možemo (li) bez lex specijalisa”.

Učesnike ovogodišnje sesije pozdraviće predsjednica Privredne komore Nina Drakić i predsjednik Udruženja pravnika prof. dr Branislav Radulović.

Na temu “Arbitraža u Crnoj Gori” govoriće i Vesko Božović, predsjednik Arbitražnog suda pri PKCG.

Arbitraža je proces rješavanja sporova između stranaka putem treće, nepristrasne osobe ili tijela, poznate kao arbitar ili arbitražni sud. Ovaj postupak se koristi kao alternativa tradicionalnom sudskom postupku za rješavanje nesuglasica. Na događaju će biti riječi i o trgovačkoj arbitraži, specifičnoj vrsti arbitraže koja se koristi za rješavanje trgovinskih sporova, posebno onih koji proizlaze iz poslovnih transakcija i ugovornih odnosa između poslovnih subjekata.

Ovogodišnjoj sesiji će prisustvovati profesori privrednog i drugih grana prava, privrednici, preduzetnici, advokati, arbitri, notari i drugi.

“Dani privrednog prava” tradicionalno se zajedno organizuju od strane Privredne komore i Udruženja pravnika u februaru mjesecu i do sada su učesnici bili najeminentniji profesori iz regiona: akademik Jakša Barbić, prof. dr Dejan Popović, prof. dr Mirko Vasiljević i prof. dr Vuk Radović.

Ovogodišnja sesija će se održati u ponedjeljak 19. februara sa početkom u 10h u velikoj sali Privredne komore Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve