Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada: Evropa sad osim zarada povećala i poresku disciplinu

''Evropom sad postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana''

Na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje implementacije programa “Evropa sad” ocijenjeno je da usvojene reforme bilježe pozitivne rezultate, i da su osim povećanih zarada uticale na povećanje poreske discipline.

“Evropom sad postignut je zajednički cilj, a to je unapređenje kvaliteta života građana. Zadovoljstvo mi je što možemo da konstatujemo da je uspješnost programa zabilježena kod svih državnih organa i strateških partnera, Unije poslodavaca Crne Gore, dva reprezentativna sindikata i Privredne komore Crne Gore. Veoma značajno je i to što imamo brojne pokazatelje koju nedvosmisleno ukazuju na povećanu poresku disciplinu”, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je predsjedavao Sjednicom.

Predstavnici Uprave prihoda i carina predstavili su izvještaje o trenutnoj realizaciji programa, po kojima je evidentirano znatno uvećanje pristiglih IOPPD obrazaca.

“To je jasan pokazatelj povećane poreske discipline obveznikai i poštovanja zakonskih propisa koji se odnose na ovu oblast”, ističu u Vladi.

Iz Uprave za inspekcijske poslove naglasili su da su sve neophodne institucionalne i administrativne kapacitete usmjerili na strogu kontrolu izvršavanja zakonskih obaveza, te da su inspektori rada svakodnevno na terenu.

Prema ocjenama prisutnih, odlična međuresorna saradnja u značajnoj mjeri doprinosi samoj implementaciji programa koji premašuje sva očekivanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
25.03.2022-13:19 13:19

Ovako bestidnog naroda, kao u bivsoj Vladi CG, Svijet nije gledao. Doveli su svojim neznanjem i bezobraslukom Crnu Goru u svakom segmentu, do propasti, i imaju obraza da pricaju o nekom uspjehu. Oprem dobro, bijedna bivsa vlado!