Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

VIDEO Nova BEMAX putna katastrofa: ”Bolje da se drže šverca nego što rekonstruišu puteve”

Pojedini čitaoci Portala Aktuelno, nakon što su nam poslali ovaj video, prokomentarisali su - ''bolje da se BEMAX drži šverca, jer im bavljenje građevinarstvom i rekonstrukcijom puteva ne ide''

Vozači su sa nestrpljenjem iščekivali završetak radova na novom putu koji spaja Kolašin i Berane, preko dionice Jezerine-Lubnice. Ali ono što se dešava na tom putnom pravcu, koji je radila kontroverzna kompanija BEMAX, niko nije očekivao ni u najpesimističnijim projekcijama.

Portal Aktuelno već je pisao o rupama, oštećenjima kolovoza, odronima, krpljenju i gumama na sred puta kao upozorenje na odvaljivanje asfalta…

Najnoviji video koji kruži društvenim mrežama, svjedoči da je katastrofa prevazišla sve dosadašnje razmjere, što je previše čak i za BEMAX, kompaniju inače poznatu po lošim građevinskim poduhvatima.

Društvenim mrežama kruži video sa putnog pravca Berane-Lubnice, na kojem se vide snimci stijena koje blokiraju kolovoz. Sve izgleda kao da je snimak nastao u Ukrajini ili Pojasu Gaze, a najbolje prevozno sredstvo za one koji su dovoljno hrabri da krenu ovim putem je tenk, ili neko slično vozilo namijenjeno vojnoj upotrebi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Подгорички времеплов (@podgoricki_vremeplov)

Pojedini čitaoci Portala Aktuelno, nakon što su nam poslali ovaj video, prokomentarisali su – ”bolje da se BEMAX drži šverca, jer im bavljenje građevinarstvom i rekonstrukcijom puteva ne ide”.

Portal Aktuelno već je pisao, da je tunel Klisura, dio puta Kolašin – Berane, završen i spreman da se pusti za saobraćaj, ali čitav projekat koči saobraćajnica koju je radila kontroverzna kompanija BEMAX, a koja je već spremna za rekonstrukciju i nije bezbjedna za vožnju, iako se radi o novom putnom pravcu.

Portal Aktuelno je već objavio reagovanje građana na ovaj putni pravac, odmah nakon njegovog otvaranja, a koji je već tada bio za rekonstrukciju.  Rupe, oštećene ivice kolovoza, uzak put – krpljen i neravan.

Sudeći po fotografijama koje su nam ranije slali čitaoci, i gore priloženom videu koji kruži društvenim mrežama, stanje je sada još gore. Nezaštićeni djelovi brda i stijene se svako malo survavaju na put, a slike svjedoče da je dionica u katastrofalnom stanju, iako je do sada koštala oko 56 miliona eura i od vitalnog je značaja za oko šest sjevernih opština.

Sve ovo ne čudi kada se zna da je put radila kompanija Bemax, inače poznata po lošim građevinskim poduhvatima.

Ovo nije prvi Bemaxov promašaj u putnoj infrastrukturi. Mojkovčani još nijesu zaboravili kako je  bilo dovoljno dva dana kiše da ošteti put pored Bjelojevićke rijeke koji vodi ka budućem skijalištu u Mojkovcu. Sa vodom je, tako, isplivala i ekspertiza ”stručnjaka” koji su instalirali dva ski lifta prije četiri  godine na Skijalištu Žarski, a put do skijališta ne može da izdrži ni kišu, a ne snijeg koji u ovim krajevima pada rano, dugo i obilno. Na toj dionici se nije mrdnulo ni poslije više od godinu dana, a građevinari iz BEMAX-a nijesu odgovarali za neispunjavanje obaveza.

Mutna voda je odnijela i građevinare iz Bemaxa koji, a ko bi drugi, izvode radove na skijalištu, i koji su, uz Opštinu Mojkovac i Direkciju za saobraćaj, obećali mještanima još krajem ljeta prošle godine da će put biti saniran. Uz put, kiša je potopila i lažna obećanja kontroverznih ”graditelja”. Tako je Bemax, umjesto puta, Mojkovčanima besplatno napravio stazu za bob, što zaokružuje turističku ponudu grada, jer u jesen i proljeće mogu i na rafting, naravno, ako bude kiše.

Očigledno je da za dionicu Lubnice – Jezerine, BEMAX nema znanja i kapaciteta, iako je ova kompanija u svakoj vlasti bila promovisana kao najbolja.

Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović – Rampaš: Vlasnik i bivši suvlasnik ”najbolje” građevinske firme

Čuvena je izjava bivšeg premijera Dritana Abazovića, koji je rekao  da je BEMAX najbolja građevinska kompanija u Crnoj Gori i da joj se za to mora odati priznanje.

“Što se tiče građevinskih radova oni su najbolja firma u Crnoj Gori, to je nešto što je nesporno. Nemojte da ja sad njima pravim reklamu. Ja uvijek pričam istinu, oni su najbolji”, rekao je Abazović odgovarajući na pitanje kako je do sad zadovoljan onim što izvodi Bemax.

Evo kako radi ”najbolja” građevinska kompanija po Abazoviću

Veoma je simptomatično da je Abazović ovako pohvalio kontroverznu kompaniju za koju se već duže vremena spekuliše da je povezana sa švercom narkotika i cigareta, od čega su, kako se sumnja, i nabavili stotine miliona za kupovinu građevinskih mašina. Na kriminalne radnje kontroverzne kompanije ukazivao je i sam premijer u tehničkom mandatu nebrojeno puta do sad.

Koliko se i Abazović i BEMAX razumiju u građevinske radove najbolje svjedoče građani, video i fotografije sa lica mjesta. Ali, još jednom se pokazalo da niko ne snosi odgovornost za prosipanje državnih para, a gdje se troši novac građana tu je uvijek i BEMAX.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve