Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština usvojila budžet za narednu godinu: Amandmani vladajućih partija povučeni, a opozicije uglavnom odbijeni

Poslanici su izglasali budžet za iduću godinu projektovan na 3,47 milijardi eura sa 46 glasova za, 18 protiv i jednim uzdržanim, dok nijedan amandman nije dobio njihovu podršku

Poslanici su izglasali budžet za iduću godinu projektovan na 3,47 milijardi eura sa 46 glasova za, 18 protiv i jednim uzdržanim, dok nijedan amandman nije dobio njihovu podršku.

Među predlagačima amandmana dominirala je GP URA sa 96 amandmana od ukupno 163.

Kako je kazao predsjednik Skupštine Andrija Mandić, poslanici parlamentarne većine su povukli svoje amandmane, dok je URA tokom glasanja odustala od većeg dijela, nakon što je izostala podrška za projekte koji su se odnosili na povećanje zarada prosvjetarima, javnoj upravi i pravosuđu, saobraćajnu infrastrukturu u više gradova, izgradnju dnevnih centara, sportskih sala te mapiranje puteva na planini Ljubišnja. Poslanici su većinom bili udržani na sve njihove prijedloge.

Isto su prošli i amandmani Bošnjačke stranke, njih 16 koji su se uglavnom odnosili na saobraćajnu infrastrukturu te izgradnju i renoviranje škola na sjeveru . Predlog kluba nezavisnih poslanika da se za osnivanje Kreditno-garantnog fonda izdvoji deset miliona eura, takođe nije dobio podršku poslanika, kao ni amandmani poslanika DPS-a u vezi povećanja sredstava za Tužilački savjet, te za vrtić u Kličevu, izgradnju urgentnih centara i Podgorici i Pljevljima, doma zdravlja u Siti kvartu i bolnicu u Pljevljima, izgradnju trotoara i biciklističkih staza u Danilovgradu,

Albanska alijansa podnijela je 11 amandmana, od kojih je Vlada prihvatila četiri u kapitalnom budžetu, a njihov poslanik Ilir Čapuni je povukao preostale, osim jednog koji se odnosi na formiranje posebne kompanije za upravljanje Solanom. Ipak, kako je ministar finansija Novica Vuković kazao da je to već u proceduri u saradnji sa opštinom Ulcinj za šta će biti opredijeljena sredstva, poslanici se nijesu izjašnjavali.

Dušan Raičević (DPS) predložio zaključke o dodjeli po 50 hiljada eura Islamskoj zajednici, pravoslavnom hramu i katoličkoj biskupiji u Baru, ali podrške nije bilo ni za to.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve