Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Uprava prihoda i carina: Unipromu povrat PDV-a redovno uplaćivan

Naglašavaju da menadžment pojedinih kompanija mora da bude svjestan da, ukoliko su ranije dobijali neki poseban tretman u smislu ubrzanih procedura i slično, to više nije slučaj i da takav povlašćeni status više neće imati, tako da svi pritisci da se povrat PDV- a realizuje brže neće uroditi plodom

Uprava prihoda i carina tvrdi da sve poslove iz svoje nadležnosti obavlja u skladu sa zakonom i ustaljenim procedurama. To su saopštili nakon što je iz kompanije Uniprom sopšteno da Poreska uprava neće da im vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona eura.

“Na mjesečnom nivou se Upravi prihoda i carina radi povrata PDV- a obrati u prosjeku više od 150 privrednih društava. S obzirom da je u pitanju veliki broj firmi, svi zahtjevi se rješavaju redom, u skladu sa ustaljenom procedurom, nepristrasno i bez povlašćenog odnosa prema bilo kojem privrednom subjektu. Postoji veliki broj kompanija koje mnogo duže čekaju povrat PDV- a, dok je Unipromu svakog mjeseca redovno uplaćivan”, navodi se u saopštenju UPC-a

Naglašavaju da menadžment pojedinih kompanija mora da bude svjestan da, ukoliko su ranije dobijali neki poseban tretman u smislu ubrzanih procedura i slično, to više nije slučaj i da takav povlašćeni status više neće imati, tako da svi pritisci da se povrat PDV- a realizuje brže neće uroditi plodom.

“U predmetnom slučaju se radi o višemilionskom iznosu, tako da su inače u sličnim situacijama potrebne dodatne provjere i kontrole. Povrat PDV- a kompaniji Uniprom je odobren, potpisan i upućen na dalju nadležnost prema Ministarstvu finansija i Trezoru”, zaključili su u UPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve