Srijeda, 27 Oktobra, 2021
Rubrika:

Uprava Aerodroma CG glavni krivac što se turisti dočekuju u terminalnoj zgradi bez klima uređaja na plus 40, moguća obustava saobraćaja u sred sezone!

Stanje u Aerdoromima je pred pucanjem i moguće je da zbog nagomilanih problema i haotične organizacije u sred sezone dođe do potpune obustave saobraćaja. Zbog odluka Borda direktora u najavi je na desetine tužbi zaposlenih što će žestoko koštati Aerodrome Crne Gore

Aerodromi Crne Gore su pred pucanjem i to u sred turističke sezone! Glavni razlog za situaciju u kojoj su se našli je želja Odbora direktora da mimo statuta i zakona odlučuje o svim pitanjima koje se odnose na poslovanje Aerodroma.

Situacija je do te mjere alarmantna da se može dogoditi da u skorije vrijeme bude čak i obustavljen saobraćaj na jednoj od dvije vazdušne luke (Tivat), jer su pojedine pozicije zauzele osobe koje nemaju stručno znanje niti su obučeni, jer su pozicionirani preko partija na vlasti.

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore ima glavni cilj, a to je da rukovodi kompletnim poslovanjem društva i time preuzime sve nadležnosti izvršnog direktora.

Bord direktora napravio haos prije dolaska novog direktora iz Skoplja

Odbor direktora koga čine predsjednik Nebojša Đoković (DF), Ognjen Jovović (DF), Boro Todorović (PzP), Branko Vuković (Demokrate) i Eldin Dobardžić (URA) jedino što je do sada uradio jeste smjenjivanje profesionalnog kadra i postavljanje nekompetentnih, ali politički podobnih ljudi na rukovodeća mjesta bez radnog iskustva.

Da šteta bude još veća, sve se to radi za vrijeme turističke sezone, kada je veliki obim posla na oba aerodroma.

U tim promjenama po dubini prednjače “eksperti iz DF”, doskorašnji V.D izvršnog direktora Ognjen Jovović, predsjednik Borda direktora Nebojša Đoković i Eldin Dobardžić, predstavnik URA.

Pošto je do sada glavna primjedba bila veliki broj zaposlenih, novi Bord je promijenio sistematizaciju i odmah izmislio novo radno mjesto – zamjenik Izvršnog direktora, na koje je postavljen kadar PZP Petar Radulović sin poslanika Branka Radulovića.

Smijenjen je i sekretar društva, a na njegovo mjesto dovedena je osoba bez većeg radnog iskustva, koja je zaposlena u Aerodromi Crne Gore, prije godinu.

U proteklom periodu, “eksperti” iz Odbora direktora su smijenili šest pomoćnika direktora, a postavili do sada samo jednog pomoćnika.

Vrhunac eksperata iz Borda je smjena šefova službi bezbjednosti na aerodromima Podgorica i Tivat, i sve to u julu mjesecu, kada je sezona u punom jeku.

Dosadašnji šefovi službi bezbjednosti aerodroma Tivat i Podgorica su osobe sa dugogodišnjim iskustvom na rukovodećim mjestima u bezbjednosti i sa odgovarajućim stručnim licencama.

Na njihova mjesta su dovedena lica koja su do sada obavljala posao KD operatera (kontrola putnika i prtljaga). Sve ovo je unelo veliki nemir među zaposlene. Većina rukovodnog kadra, koja je smijenjena na ovakav način, već je počela da pripremama tužbe, kako bi svoje pravo zaštitili na Sudu. Sve ove namjerne greške Borda direktora, platiće firma.

Osim promjena na rukovodnim mjestima zadatak Borda direktora je da ojača nelegalni sindikat koji su oni formirali, na način što se obećavaju nova postavljenja ako se napusti reprezentativni sindikat i pređe kod njih.

Sve ove promjene urađene su na jedan izuzetno nekorektan, neprofesionalan i neljudski način, prije nego počne sa radom novi izvršni direktor. Funkciju izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore u ponedeljak je zvanično preuzeo Goran Jandreoski, osoba sa velikim iskustvom u avijaciji, koga osim ovih nestručnih kadrova DF i satelita, čeka još nagomilanih problema koje članovi borda nisu htjeli da rješavaju na vrijeme, jer su se bavili “uglavljivanjem” svojih kadrova.

Na taj način, Bord je želio da postavi što više svog “stručnog kadra”, kako bi imali kontrolu nad novim direktorom i time onemogućili da njegov profesionalizam dođe do izražaja.

Osim ovih promjena, prema riječima zaposlenih, Bord ima obavezu koju je preuzeo od strane svojih poslodavaca iz DF, Demokrata i URE, a to je da se smijeni i direktora aerodroma Podgorica kao i ostali rukovodni kadar.

Klima uređaji ne rade, radnici na izdisaju

Ovih dana kada stiže između pet i sedam hiljada putnika koliko ih dnevno prođe kroz terminalnu zgradu Aerodroma Tivat “uživa” u temperaturama koje su skoro kao vani, jer je  više od 30 stepeni unutar zgrade pošto je klimatizacioni sistem na terminalu većim dijelom neispravan.

„Klima uređaji uopšte nisu radili do prije neki dan kada se pojavio serviser firme iz Beograda – jedine ovlašćene za održavanje i servis ovog tipa zastarjelih klima uređaja. On je zamijenio samo jedan od kompresora, ali bez potpisanog ugovora koji menadžment ACG još nije bio napravio sa tim jedinim mogućim pružaocem ove vrste usluga. Serviser nije želio da obavi ostatak poslova na sistemu, tako da klima uređaji u Terminalu 1 trenutno rade sa oko 40% kapaciteta“, kazao je izvor sa aerodroma Tivat za Bokanews.

Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora Boke News, ova vazdušna luka je već sada bukvalno „pred pucanjem“ jer se od raspoloživih radnika i nedovoljnog broja sezonaca traži da rade bukvalno bez odmora, pa oni već sada „padaju sa nogu“ da bi opslužili dnevni promet od tridesetak velikih putničkih aviona i između pet i sedam hiljada putnika na dan.

To inače, odgovara prosjeku dnevnog prometa aerodroma koji ima ukupan godišnji učinak od između dva i dva i po miliona putnika.

D.G.

Najnovije

Inicirati prebacivanje crnogorskog konzulata u Vrbas

Teritorija Vojvodine i pojas oko Vrbasa je najbrojniji, kada je riječ o iseljenicima iz Crne Gore, kazao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom...

Oslobođen premijer Sudana

Smijenjeni premijer Sudana Abdalah Hamdok i njegova supruga su oslobođeni u utorak veče i stigli su u svoju kuću u luksuznom naselju u Kartumu,...

PICULA FOR AKTUELNO: Montenegro has a problem with the instrumentalization of religion to achieve...

The rapporteur of the European Parliament for Montenegro, Tonino Picula, said in an interview for Aktuelno that in Montenegro there was an additional influence...

Zivkovic: The Law on the Origin of Property must also examine the origin of...

By: Miodrag Zivkovic (taken from Facebook profile) Although I am not familiar with the content of the Law on the Origin of Property, which was...

Nema popusta za zemljaka: Tim ne gleda mečeve jer nije vakcinisan

Za Dominika Tima nema popusta ni u domovini – austrijski teniser nije vakcinisan i zbog toga ne može da uživo gleda mečeve na turniru...

Najčitanije

Povezano

Iskoristiti potencijal beranskog aerodroma

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost volarizacije beranskog aerodroma, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje povoljno uticalo...

Riješenje pravnog statusa beranskog aerodroma preduslov ponovne upotrebe

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost valorizacije aerodroma u tom gradu, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje...

Vlada još nije odlučila o davanju u zakup Aerodroma Crne Gore

Vlada još nije Odboru direktora Aerodroma predočila nikakvu striktnu odluku vezanu za davanje u zakup naših vazdušnih luka, kazao je u emisiji Link predsjednik...

Šćuric: Ni u ludilu ne davati aerodrome u zakup

Vlada u ovom trenutku ni u ludilu ne treba dati pod koncesiju crnogorske aerodrome jer bi prvenstveno zbog uticaja korona krize dobila veoma malo...

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Uprava Aerodroma CG glavni krivac što se turisti dočekuju u terminalnoj zgradi bez klima uređaja na plus 40, moguća obustava saobraćaja u sred sezone! – CG Vijesti
22.07.2021-07:18 07:18

[…] Aktuelno […]

Osvjezilo
22.07.2021-12:07 12:07

Doveli polu pismenog dosadasnjeg kd operatera za sefa bezbjednosti!!!

Drop
22.07.2021-12:31 12:31

Bitno je da direktor aerodroma Podgorica mijenja partiju po 100 puta i opet ostaje na funkciji! Uzas kako nekim ljudima to prolazi

Pekas
22.07.2021-14:26 14:26

Znaci mladi sekretar skriveni Srbin?! Eer kako su vam prolazili…

Irony
22.07.2021-18:28 18:28

Ironija je što se pravilno piše “polupismenog”.

HAOS na Aerodromu Tivat: Umalo tuča bivšeg i sadašnjeg šefa službe bezbjednosti! | Skala radio
28.07.2021-08:23 08:23

[…] Situacija na Aerodromu Tivat je haotična, čime je potvrđeno nedavno pisanje portala Aktuelno. […]

oooo
28.07.2021-10:12 10:12

Za jedno odgovorno mjesto Sefa bezbijednosti su postavljeni nesposobni operateri koji uopste ne poznaju te poslove i koje sve odgovornosti nosi to mjesto ali je zato plata od 1500 do 2000 e jako privlacna za nesposobnost. Direktor aerdroma PG je to mjesto naslijedio od oca i tu je jos uvijek a bice jos podosta iako ga niko od radnika ne voli niti cijeni prvenstveno radi njegovog odbojnog stava prema radnicima. Sve u svemu jedan sveopsti haos u zadnjih 7-8 god.