Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

UPC: Kazna zbog akcize na podgoričkom terminalu; Oduzeta neprijavljena roba na prelazu Dobrakovo

Saopštili iz Uprave prihoda i carina

Službenici carinske ispostave Terminal Podgorica utvrdili su da je zastupnik u ime jednog od uvoznika podnio carinsku deklaraciju sa netačnim podacima, pokušavajući da izbjegne obračun akcize za alkohol, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina (UPC).

On je kako se navodi, carinski dug je obračunao u manjem iznosu, izbjegavajući propisanu akcizu.

“Zbog toga je pravnom licu izdat prekršajni nalog od 3.000 eura, a odgovornom licu u toj firmi 500 eura”, kazali su iz UPC-a.

Uprava prihoda i carina (UPC) i Uprava policije (UP), takođe, svakodnevno sprovode aktivnosti za suzbijanje nelegalnog prometa robe na svim graničnim prelazima.

“Još jednom zajedničkom akcijom službenika UPC i UP, na graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom jučerašnjeg detaljnog pregleda putničkog vozila na ulazu u Crnu Goru, pronađena je neprijavljena roba, koja je trajno oduzeta”, dodaje se u saopštenju.

Prekršiocu je, kako su kauzali iz UPC-a, izdat i prekršajni nalog u iznosu od 500 eura.

“Radi se o preparatima za mršavljenje, vitaminima, proteinima, dodacima ishrani, od ukupno 94 pakovanja, vrijednosti 2.230 eura”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
10.11.2023-10:51 10:51

Bravo ni po babu ni po stricevima,mada iskreno licno sumnjam,jer mi je Bulajic kao limeni kokot na kucu,kako vjetar duva tako se i on obrce