Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Uniprom: Sjutra razgovori o budućnosti zaposlenih u KAP-u, najavljena vanredna inspekcijska kontrola

Oni su kazali da su iz Poreske Uprave obaviješteni o vanrednoj inspekcijskoj kontroli za posljednje tri godine

Predstavnici kompanije Alind, preko koje su zaposleni radnici u primarnoj proizvodnji u KAP-u i predstavnici Ministarstva finansija će se sjutra sastati kako bi razgovarali o budućnosti zaposlenih u Kombinatu aluminijuma, ali i o svim namjernim pritiscima na poslovanje ovog privrednog subjekta, saopšteno je iz kompanije Uniprom.

– Nakon ovog sastanka, Uniprom će obavijestiti javnost o odluci vezanoj za saradnju sa Alindom. Dio sredstava je uplaćen Unipromu, ali ne i kompletan iznos. Čim bude sve uplaćeno, javnost će biti obaviještena – ističu iz kompanije.

Oni su kazali da su iz Poreske Uprave obaviješteni o vanrednoj inspekcijskoj kontroli za posljednje tri godine.

– A sve nakon saopštenja koje smo poslali iako se svakog mjeseca uredno vrše kontrole. Naravno, ne samo da su dobrodošli već, kao što smo puno puta I pokazali, otvoreni smo apsolutno za sve provjere. Ne vjerujemo da na svijetu postoji firma koja je kompletnu dokumentaciju privatizacije i poslovanja otvorila za javnost kao što je to učinio Uniprom. Ovo je i poziv svim nadležnim institucijama – vrata Uniproma su potpuno otvorena za sve kontrole i provjere, kad god žele i sa posebnim zadovoljstvom – kažu iz Uniproma.

Navode i da je takva vrsta pritiska dodatna potvrda da cilj ne bira sredstva i da niske strasti zauzimaju mjesto profesionalizmu.

– Što drugo očekivati? Nijesmo jedini kojima ovo rade – svako ko se suprotstavio bezakonju, uslijedila je neka vrsta inspekcije. Vjerujemo u rad sudskih organa i sigurni smo da će se ovakvim zloupotrebama stati na put – dodali su iz kompanije.

Oni su ocijenili da se zaboravlja da se isti taj budžet puni od rada privrednika ove zemlje.

– Ali, nije problem – možemo da zaključamo svi vrata pa da napune budžet neđe sa strane, kako su i naučili. Samo naprijed, a mi ćemo uskoro proglasiti ekonomiju zatvorenom. I da se ogradimo, uvijek je u institucijama bilo ljudi koji časno i savjesno obavljaju posao i koji nijesu spremni da idu u zatvor zbog nekolicine egocentrika koji neistinama pokazuju svoje slabosti.

Dok ego vodi ekonomiju, stići ćemo, ali niđe – zaključuju iz Uniproma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve