Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Uniprom investira 15 miliona eura u razvoj industrije: Potpisan ugovor o izgradnji treće fabrike u okviru KAP-a

Ugovor o kupovini pogona za fabriku aluminijumske žice potpisan je sa evropskom, poznatom italijanskom kompanijom Pansoinco, iz Milana

Kompanija Uniprom nastavlja svoj strateški razvoj najavom otvaranja nove fabrike aluminijumske žice u okviru Kombinata aluminijuma.

Ugovor o kupovini pogona za fabriku aluminijumske žice potpisan je sa evropskom, poznatom italijanskom kompanijom Pansoinco, iz Milana.

“Kapacitet ove fabrike je 30.000 tona godišnje i to propersi aluminijumske žice promjera 9,5 mm koja se uglavnom koristi za kablove i za potrebe automobilske industrije, kao  i žice promjera 12mm koja se koristi u željezarama za dezoks. Nova fabrika zapošljavaće otprilike 70 ljudi, planirani rok za završetak radova je prva polovina 2024.godine, a investicija je vrijedna 15 miliona eura”, ističu iz kompanije.

Kako su dodali, nekada crni dim, potpuno je eliminisan i KAP posluje u skladu s najvećim ekološkim standardima. Ova fabrika, kao i već postojeće dvije radiće koristeći LNG (tečni prirodni gas), uz poštovanje svih parametara za zaštitu životne sredine.

“Svjesni da je proizvodna diverzifikacija neophodna za dalji razvoj industrije, kao što smo i obećali, nastavljamo sa otvaranjem industrijskih pogona. Korona pandemija je najbolje pokazala da ekonomski razvoj ne možemo bazirati samo na turizmu već je za ekonomiju ključan razvoj industrije“, naveli su iz kompanije Uniprom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
27.02.2023-11:31 11:31

Svaka cast! Bravo!