Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

UMJESTO IZVINJENJA NOVA NEISTINA RTCG I NEBULOZA PREDSJEDNIKA OPŠTINE KOLAŠIN: “Neka vrsta privatnog vlasništva” nad putem

Martinović još uvijek nije svjestan da je predsjednik Opštine pa se i dalje ponaša kao da je opozicioni političar  bez bilo kakve nadležnosti  i odgovornosti za žilu kucavicu kolašinskog privrednog modela. Teško je procijeniti da li je to odraz neznanja ili zla namjera. Ko poznaje Martinovića tvrdi da je u pitanju oboje.

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović koji vodi privatnu kampanju protiv najvećeg ski rezorta u državi, nastavlja da širi neistine ali i pravne nebuloze kada je u pitanju Ski Resort Kolašin 1450, uz (ne)stručnu pomoć državne televizije – RTCG.

Naime, kako je Portal Aktuelno već pisao, Radio televizija Crne Gore (RTCG) objavila je prije nedjelju dana lažnu informaciju da je put koji vodi od  Kolašina do Jezerina, odnosno do Ski Resorta Kolašin 1450, u vlasništvu ovog privatnog skijališta. Iako je mail adresa Ski Resorta 1450 lako dostupna, a prisutni su i na društvenim mrežama, novinar “javnog servisa” objavljuje prilog zanemarijući osnovno novinarsko pravilo, da se čuje druga strana. Kako niko u ovoj kompaniji, kao ni većina građana Crne Gore, ne prati rad RTCG, novinar RTCG tek nakon objavljivanja priloga, upućuje pitanja o ovoj temi ali ne Ski Resort-u Kolašin 1450, već advokatu  Branku Čoloviću, punomoćniku vlasnika Ski Resorta Kolašin 1450, Zorana Bećirovića. Advokat Čolović  je, na naknadni novinarski upit, odgovorio činjenicama a to je da je novinar objavio neistinu koju je lako mogao da provjeri u Ski Resortu ili u Upravi za katastar, i da pomenuti put nije vlasništvo ovo pravnog lica. Čolović je, u skladu sa važećom legislativom u ovoj oblasti, zahtijevao da RTCG objavi izvinjenje kao i da navede izvor koji im je dao netačnu informaciju.

Javni servis u službi jeftine propagande

RTCG, naravno, nije ispoštovala zakone ni novinarske kodekse pa umjesto izvinjenja – novi prilog o putu od Kolašina do Jezerina. Glavni sagovornik ovoga puta je predsjednik Opštine Vladimir Martinović, inače pravnik po struci, koji objašnjava novinaru, citiramo:

“Ako je riječ o lokalitetu koji se negdje odnosi od Savardaka prema skijalištima onda taj putni pravac pripada privrednom društvu DOO Ski Centar Bjelasica u stečaju, i taj je postupak pred Privrednim sudom. Nikada taj dio puta nije uzet kao dio stečajne mase koji bi se prodavao tako da je to put u nekoj vrsti privatnog vlasništva“.

Kako put može biti u “nekoj vrsti privatnog vlasništva” i o kakvoj se vrsti radi, na koje se pravne norme poziva pravnik Martinović?  Da li je Martinović, kao mještanin Mateševa ”u nekoj vrsti pravnog vlasništva” nad šumom u Kolašinu, i da li je to vlasništvo stekao legalno ili nelegalno, što bi narod rekao, krađom? Stidi li se Pravni fakultet ovakvih ”stručnjaka” koje je iznjedrio? Ili smatra da su svi građani Kolašina ”u nekoj vrsti” u njegovom vlasništvu pa ne znaju da D.O.O Ski Centar Bjelasica u stečaju nije u privatnom vlasništvu i da put nije bio dio stečajne mase, te da je državni jer je u pitanju državna firma koja je propala.

Poštovalac lika i djela velikog mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića, opozicioni bukadžija u ulozi predsjednika Opštine Kolašin: Da li je Vladimir Martinović, kao mještanin Mateševa ”u nekoj vrsti pravnog vlasništva” nad šumom u Kolašinu, i da li je to vlasništvo stekao legalno ili nelegalno, što bi narod rekao, krađom?

Martinović, naravno, bježi od odgovornosti pred građanima Kolašina za stanje u kojem je najvažniji put za razvoj grada. Put do skijališta je kao za primorske opštine put do marine, do luke ili do plaže. Martinović je svjestan da je potrebna rekonstrukcija čitavog puta prema Skijalištu, a ne samo krpljenje rupa. Prva dionica auto-puta Podgorica Mateševo urađena je ne zahvaljujući, nego uprkos Martinoviću i njegovim partijskim kolegama. Sada kada ima priliku da se dokaže na djelu, umjesto da se prihvati posla, prebacuje odgovornost lažnim izjavama i pravnim nebulozama kojih bi se zastidio i prosječan pravnik, a ne neko ko se hvali da je specijalističke studije završio sa desetkom.

Ako Martinović tvrdi da je put privatni a ne državni, zašto nije novinaru pokazao papir sa vlasničkim pravima? I zašto novinar nije, što bi bilo za očekivati, insistirao na tom dokumentu?

Iako bi mnogi rekli da je puno pitanja bez odgovara, stvarnost je mnogo jednostavnija – Martinović još uvijek nije svjestan da je predsjednik Opštine pa se i dalje ponaša kao da je opozicioni političar  bez bilo kakve nadležnosti  i odgovornosti za žilu kucavicu kolašinskog privrednog modela. Teško je procijeniti da li je to odraz neznanja ili zla namjera. Ko poznaje Martinovića tvrdi da je u pitanju oboje.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
29.08.2023-09:45 09:45

Kada se pročita šta izvjesna novinarka piše o Martinoviću i Kolašinu onda vas je sramota zbog ljudi koji su ovoga ljeta svraćali u Kolašin. Kolašin je planski raskopan da se nije moglo proći kroz njega. Nikakvog obavještenja za ljude sa strane kako mogu doći do Savardaka i Jezerina. Nikada manje gostiju nije bilo. Ulice pregrađuju (maraton, koncert, dolazak Milatovića) bez obavještenja i zaustavljaju saobraćaj. U restoranima “Amanet”, “Konoba” na gornjem trgu ne primaju plaćanje karticom. Druge manje ne pominjem. Utisak opšteg haosa u gradu!

cetinje
29.08.2023-22:03 22:03

Evo ga ovaj Taliban sa ustima kao kokosinja gu*ica,fino moce,a i od “finije familije”koju u Kolasinskom kraju zovu OTPADNICI.