Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

JAVNI SERVIS U SLUŽBI JEFTINOG ”SPINOVANJA”: Da li je RTCG ispoljio novinarski diletantizam ili zlu namjeru po nečijem nalogu?

Javni servis ovo reagovanje nikad nije objavio, niti su objavili ispravku i kazali ko im je dao lažnu informaciju, što otvara pitanje da li je prvobitni prilog naručen od određenih interesnih grupa i urađen sa zlom namjerom u cilju nanošenja štete Ski Resortu Kolašin 1450. Ili je možda u pitanju potpuni novinarski diletantizam i odsustvo profesionalnosti, koje je rezultiralo ovakvom brljotinom

Radio televizija Crne Gore (RTCG) objavila je prije nedjelju dana lažnu informaciju da je put koji vodi od  Kolašina do Jezerina, odnosno do Ski Resorta Kolašin 1450, u vlasništvu ovog privatnog skijališta.

Novnar RTCG-a Marko Terzić kontaktirao je advokata Branka Čolovića, punomoćnika vlasnika Ski Resorta Kolašin 1450 Zorana Bećirovića, i poslao pitanja u kojima ponovo insinuira da je pomenuti ski risort vlasnik dionice puta Kolašin – Jezerine.

S obzirom da Ski Resort Kolašin 1450 nije vlasnik puta, i da su u prilogu na dnevniku RTCG-a objavili lažnu informaciju koju su trebali da provjere, advokat Čolović poslao je reagovanje u kome kratko i precizno objašnjava da su objavljene neistine. Takođe, navodi da je njegov klijent Bećirović ”spreman da sa novinarom Terzićem razgovara sa velikim zadovoljstvom i da mu iznese mnogo više informacija na temu koja ga interesuje, ali samo ukoliko prethodno objavi da je netačno informisao javnost o tome ko je vlasnik puta Kolašin – Jezerine i ukoliko tom prilikom navede ko ga je tačno slagao”.

Javni servis ovo reagovanje nikad nije objavio, niti su objavili ispravku i kazali ko im je dao lažnu informaciju, što otvara pitanje da li je prvobitni prilog naručen od određenih interesnih grupa i urađen sa zlom namjerom u cilju nanošenja štete Ski Resortu Kolašin 1450. Ili je možda u pitanju potpuni novinarski diletantizam i odsustvo profesionalnosti, koje je rezultiralo ovakvom brljotinom.

U svakom slučaju, pravo javnosti je da bude istinito informisana, pa ovom prilikom reagovanje advokata Branka Čolovića, koje RTCG nije našao za shodno da objavi, prenosimo u cjelosti:

Predmet: Vaša današnja pitanja u vezi puta Kolašin – Jezerine

Poštovani gospodine Terziću, Obraćam Vam se ovim pismom kao punomoćnik g. Zorana Bećirovića iz Podgorice,  krajnjeg vlasnika kompanije AD Ski Resort Kolašin 1450.

Ni moj klijent ni bilo koja od njegovih kompanija nijesu vlasnci puta koji vodi od  Kolašina do Jezerina, odnosno do Ski Resorta Kolašin 1450.

Moj vlastodavac inače ne gleda televiziju, ali je od prijatelja saznao da ste, na žalost, već objavili neistinitu tvrdnju koja je sugerisana i u Vašim današnjim pitanjima, tj da je njegova kompanija vlasnik pomenutog puta.

Nema sumnje da Vas je neko slagao, ali ste tu laž prije objavljivanja mogli lako da razotkrijete provjerom u katastru nepokretnosti, odnosno na internet stranici Uprave za katastar i državnu imovinu, koja je svima dostupna. Mogli ste to da provjerite i telefonom, da ste pozvali upravu kompanije AD Ski Resort Kolašin 1450.

Propuštanjem da to učinite, ponijeli ste se po našem mišljenju neprofesionalno, posebno imajući u vidu da se očigledno radi o značajnoj informaciji.

Imajući u vidu navedeno, g. Bećirović je spreman da sa Vama razgovara sa velikim zadovoljstvom i može da Vam da mnogo više informacija na temu koja Vas interesuje, ali samo ukoliko prethodno objavite da ste netačno informisali javnost o tome ko je vlasnik puta Kolašin – Jezerine i ukoliko tom prilikom navedete ko Vas je tačno slagao. Na taj način ćete pokazati da objavljivanje neistinite informacije nije bilo posljedica loše namjere, već propusta koji želite da ispravite.

Ukoliko objavite ispravku, molimo da nas obavijestite i da nam pošaljete snimak tog priloga, s obzirom da ne pratimo RTCG.

 

Srdačan pozdrav,

adv. Branko Čolović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
28.08.2023-08:47 08:47

Svaka cast Gospodine! Respekt!

smjene
28.08.2023-09:20 09:20

Inace, Raonic , nezakoniti direktor javnog servisa zivi u garazi od 200 m2, neprijavbljenoj i izgradjenoj na divlje, bez papira.