Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ulcinjska solana značajna poslovna prilika za investiranje

Razmjenom podataka, konkretizovati ponudu kazahstanskog investitora

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sa timom, sastao se danas sa menadžmentom vodeće kompanije za proizvodnju soli u Kazahstanu ,,Araltuz“, na čelu sa članom Borda direktora Džim Kokreinom, kako bi razgovarali o mogućnostima investiranja pomenute kompanije u pokretanje proizvodnje soli u ulcinjskoj Solani ,,Bajo Sekulić“. Na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora.

Iz Ministarstva finansija (MF) su saopštili da prezentujući poslovanje ,,Araltuza“, Kokrein je istakao da je riječ o kompaniji koja ima stogodišnju tradiciju proizvodnje soli, čiji je kvalitet prepoznat liderskom pozicijom na teritoriji Kazahstana, ali i izvozom u zemlje tamošnjeg regiona i baltičkih zemalja.

Poslovna vizija kompanije jeste širenje na perspektivna tržišta uz očuvanje najvećih ekoloških standarda, zbog čega je ulcinjska Solana, kako je istakao, “značajna poslovna prilika za investiranje”.

“Solana u Ulcinju decenijama bila crnogorski brend. Svi napori i pokušaji ponovnog pokretanja proizvodnje soli i adekvatne valorizacije tog područja zavređuju pažnju Vlade i partnerski odnos svih uključenih subjekata u iznalaženje najboljeg rješenja za ovu kompaniju”, kazao je Damjanović tokom susreta.

Imajući u vidu da je današnja koordinacija tek inicijalni razgovor o potencijalnoj investiciji, na sastanku je dogovoreno da se kroz buduću komunikaciju i razmjenu podataka, konkretizuje potencijalna ponuda kazahstanskog investitora, jedan je od zaključaka sastanka.

Iz MF-a navode da sastanku su ispred kompanije ,,Araltuz“ prisustvovali su i potpredsjednik Sektora za razvoj Sanzhar Ospankulov i šef Odjeljenja za modernizaciju Oleksii Zherebnykh, kao i predstavnici partnerskih kompanija ,,Araltuza“ – ,, Salt Partners Ltd“, odnosno predsjednik Vladimir M. Sedivy i direktorica Isabella Sedivy-Petro, kao i kompanije ,,Rimon Capital Ltd“, direktor Marek Lorinc.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve