Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ugostitelji Crne Gore: Zatvaranje lokala će imati katastrofalne posljedice na ugostitelje i zaposlene

''Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika je udar sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje će za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžete države''

Iz NVO “Ugostitelji Crne Gore” kazali su da su neprijatno iznenađeni mogućnošću da bi Vlada svega nekoliko dana uoči Nove godine mogla da donese odluku o zatvranju ugostiteljskih objekata. Iz ove NVO napominju da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, “jer će ovo za mnoge biti veliki udar, zbog čega će morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike”. Apeluju na Vladu da preispita odluku.

“Ugostitelji su sada u neprijatnoj i neizvjesnoj situaciji jer su gotovo svi prodali aranžmane za doček, a zatvranje lokala tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika je udar sve nas koji hranimo porodice od ovog hljeba, a koje će za posljedicu imati gomilanje gubitaka, ali i smanjenje u punjenju budžete države”, saopštili su iz te NVO.

Ističu da su svi obezbijedili i određene zalihe hrane koja će, po svemu sudeći, propasti pa pitaju ko će im nadomjestiti štetu.

“Razočarani smo i sto nadležni ni ovog puta nijesu imali sluha za nas, pa je i ovog puta izostao dijalog sa ugostiteljima, kao i mnogo puta do sada. Sigurni smo da bi kroz zajedničke razgovore mogli doći do kompromisa u interesu svih, umjesto što nas ponovo vlast diskriminiše i samo nas zatvara kao da smo mi jedini uzrok širenja infekcije”, poručuju ugostitelji.

Svjesnu su, kažu, da je zdravlje na prvom mjestu, ali moraju, kako dodaju, napomenuti da niko ne može sebi dozvoliti luksuz da ne radi dvije sedmice, “jer će ovo za mnoge biti veliki udar, zbog čega će morati da zatvore lokale i otpuštaju radnike”.

“Apelujemo na Vladu da ne dozvoli zatvaranje ugostiteljskih objekata tokom praznika, ali i na nadležne da sankcionišu sve naše kolege koje ne poštuju mjere koje su na snazi, jer je povoljna epidemiološka situacija u interesu svih. Tokom praznika ošekujemo veće promete, što znači i veće prihode po osnovu poreza koji se slivaju u državnu kasu od koje se finansira drzavna administracija, a zatvranje će imati katastrofalne posljedice i za nas i za državu. Još jednom pozivamo nadležne da preispitaju ovu odluku prije nego sto načine katastrofalnu štetu i nama i njima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve