Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

U Sutomoru spremno dočekuju sezonu

Kako kaže predsjednik Mjesne zajednice Sutomore – Spič, Frano Vuksanović, svi subjekti su pozitivni i optimistični

Na području MZ, atraktivnog turističkog dijela barske opštine, sve plaže, lokali i hoteli su otvoreni i spremno dočekuju goste, za sada uglavnom najviše domaće.

Kako kaže predsjednik Mjesne zajednice Sutomore – Spič, Frano Vuksanović, svi subjekti su pozitivni i optimistični.

“Turistima možemo poručiti da ih spremno dočekujemo. Održali smo sastanak sa vlasnicima lokala na šetalistu, zatim sa predstavnicima „Komunalnog preduzećaˮ i Opštine, a u vezi odlaganja i odvoženja komunalnog otpada u dogovoreno vrijeme. Stručne službe „Komunalnog preduzećaˮ rade na popravci rasvjete u užem centru Sutomora. Planirali smo sastanak ugostitelja sa pripadnicima MUP-a o mjerama koje treba preduzeti u predstojećoj turističkoj sezoni kad je u pitanju bezbjednost”, kaže Vuksanović.

Na plažama u centru Sutomora već ima gostiju, uglavnom domaćih.

“Šteta što je vrijeme promjenljivo. Ipak, svakodnevno dolaze gosti koji posebno sada, dok nema gužvi, mogu u potpunosti da osjete sve blagodeti lijepe sutomorske plaže. To su uglavnom domaći turisti i najviše ih je vikendom. Tender za trg je završen, i po mojim informacijama prijavila se jedna firma, te bi realizacija ovog projekta trebalo da počne nakon završetka turističke sezone. Parking i ove godine ostaje na mjestu budućeg trga. Na popločanom dijelu neće biti dozvoljeno kretanje automobila, osim za snabdijevanje objekata. Već radimo na tome u ulici Iva Novakovića, a postavićemo i stubiće koji su otporni na kontakte sa motornim vozilima”, kaže Vuksanović, i zahvaljuje na saradnji NVO Spičani Nehaj.

Prije mjesec dana, kao MZ u saradnji sa Opštinom podržali su manifestaciju Dani Žuke koju je organizovalo NVO Spičani Nehaj, sa kojom imamo izvanrednu saradnju, i kojoj smo zahvalni na njihovom trudu i radu i doprinosu koje daju da što spremnije dočekamo još jednu sezonu. Takođe, radilo se i na uklanjanju izgorjele šume na Golom brdu.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući odgovornom ponašanju i građana i institucija u predsezoni, koja je takođe bila dobra, u prilici su da prime sve one koji budu izrazili volju da dođu i budu gosti predstojećeg ljeta.

“Sve službe su maksimalno angažovane i na tome bih prvenstveno zahvalio svim našim privrednicima i ugostiteljima, kao i Opštini Bar na dobroj saradnji, zatim Morskom dobru, i svim opštinskim službama, posebno „Komunalnom preduzećuˮ i „Vodovoduˮ, kaže Vuksanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve