Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

U prvom i drugom kvartalu 2021. godine oko 1,4 miliona za uređenje šetališta i javnih površina u zoni morskog dobra

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u prvom i drugom kvartalu 2021. godine ulaže oko 1,4 miliona radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta

U Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u toku je vrednovanje pristiglih ponuda po tenderima za odabir izvođača radova za više ranije najavljenih projekta od javnog interesa, a koji će se realizovati u I i II kvartalu 2021. godine.

“Naime, za izvođača radova na popločavanju obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno pristigle su dvije ponude. Šetalište u Pržnu, po projektnom zadatku, biće popločano sivim kamenom visokog kvaliteta, a njime će biti ujedno obloženi i ojačani obalni zidovi. Predviđeno je hortikulturno i parkovsko uređenje šetališta uz postavljanje javne rasvjete i postavljanje podnog mozaika. Za ovaj posao Javno preduzeće izdvaja 200.000,00 eura sa uračunatim pdv-om, dok će u drugu fazu radova (dio šetališta ispod kompleksa hotela “Maestral”) biti uloženo još 165.000 eura”, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Kako navode, za popločavanje pješačkih staza u gradskom parku na Slovenskoj obali u Budvi na tenderu se javio jedan ponuđač. U novom gradskom parku koji je Javno preduzeće morsko dobro izgradilo i hortikulturno uredilo sredinom 2020. godine uloživši nešto preko 300.000 eura, biće popločane pješačke staze za dodatnih 70.000 eura. Dodaju da je otvoren i tender za izvođača radova na izgradnji II faze šetališta na Jazu sa jednom pristiglom ponudom, a šetalište treba da bude nastavljeno zapadno do ušća rijeke Drenovštice u more.

U prvu fazu radova početkom 2020. godine Javno preduzeće je uložilo 165.000 eura, a za nastavak izgradnje staze planiran je iznos od 240.000 eura sa uračunadim pdv-om.

“Za izvođenje radova na parternom uređenju “Velike sklele” – pristaništa u opštini Ulcinj, na katastarskim parcelama broj 3604, 3603 I 3605 K.O. Ulcinj – I faza radova pristigle su 3 ponude. Za prvu fazu radova na Velikoj skeli u Ulcinju Javno preduzeće morsko dobro izdvaja nešto preko 800.000,00 € sa uračunatim pdv-om, a kroz ovaj posao planirano je popločavanje platoa, hortikulturno i parkovsko uređenje, postavljanje javne rasvjete i uređenje manjeg amfiteatra. Pored navedenog u Javnom preduzeću, narednih dana očekujemo da ugovor sa izvođačem radova na vanrednim i hitnim sanacijama obale u svim primorskim opštinama u vrijednosti od 145.000,00 €”, piše u saopštenju.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u prvom i drugom kvartalu 2021. godine ulaže oko 1,4 miliona radove na uređenju obalne infrastrukture, javnih površina i šetališta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve