Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Tripković Marković: Novi letovi iz Birmingema i Londona jačaju poziciju Crne Gore na tržištu Velike Britanije

Promocija Crne Gore na britanskom tržištu predstavlja značajan korak ka unapređenju imidža destinacije, što će doprinijeti povećanju broja posjetilaca sa ovog značajnog emitivnog tržišta

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) po prvi put je učestvovala na godišnjem događaju “A night with the stars” u Birmingemu, u organizaciji najvećeg britanskog turoperatora Jet2holidays, koji je okupio preko 1.000 turističkih agenata.

Riječ je o jednom od najprestižnijih godišnjih događaja u Velikoj Britaniji, kojem prisustvuju visoke zvanice u oblasti turizma iz čitavog svijeta, kao i donosioci odluka u turističkoj industriji.

Na događaju koji predstavlja nastavak višemjesečne uspješne saradnje sa Jet2holidays, NTO CG je učestvovala kao jedan od sponzora događaja, što je predstavljalo izvrsnu priliku za promociju destinacije.

Događaj je otvorio izvršni direktor kompanije Jet2 Stiv Hepi (Steve Heapy), koji je iskazao optimizam kada je u pitanju poslovanje njihove kompanije i potpuni oporavak turističke industrije.

“Očekujemo da ćemo do 2030. godine u našoj kompaniji bilježiti rast od 50 odsto. To znači veći broj putnika za sva tržišta s kojima imamo uspostavljene avio linije. Projekcije za sljedeću godinu predviđaju značajan rast u prodaji. Samim tim, očekujemo da će destinacije razvijati svoje turističke proizvode i smještajne kapacitete kako bi pratili ove rastuće trendove”, poručio je izvršni direktor jedne od najvećih britanskih avio kompanija i turoperatora.

Avio kompanija Jet2, koja je ove godine imale letove na relaciji Mančester – Tivat najavila je letove iz Birmingema i Londona ka Crnoj Gori tokom sljedećeg ljeta. Riječ je o kompaniji koja je ove godine bilježila odlične rezultate, čime je potvrdila status jednog od najvećih britanskih avio prevoznika. To potvrđuje njihov prosječan procenat popunjenosti kabine (load factor) od čak 90 odsto tokom ljeta 2023. Prema njihovim najavama, trenutni kapacitet sjedišta za ljeto 2024. biće veći za oko 12 odsto u odnosu na 2023. godinu, a navode da su rezervacije izuzetno ohrabrujuće.

U okviru ovog događaja održan je i turistički sajam “Destination and Product Showcase (Trade Fair)” na kojem je direktno promovisana ponuda naše zemlje. Na sajmu je iskazano veliko interesovanje za Crnu Goru, te su posjetioci istakli da se radi o zanimljivoj destinaciji koja će se u narednom periodu naći na njihovoj listi putovanja.

Direktorica NTO CG Ana Tripković Marković, iskazala je zadovoljstvo povodom učešća na godišnjem događaju koji organizuje najveći britanski turoperator.

“Ovakvi događaji su od velike važnosti za Crnu Goru, te predstavljaju izuzetnu priliku za jačanje međunarodne reputacije Crne Gore kao turističke destinacije. Ove godine smo ostvarili sjajne rezultate na tržištu Velike Britanije, što je potvrdila i Evropska komisija za putovanja u svojim kvartalnim izvještajima. Stoga nas posebno raduje što je jedna od najvećih britanskih avio kompanija, pored letova iz Mančestera, najavila za sljedeću godinu uvođenje letova iz Birmingema i Londona. Očekujemo da će unaprijeđena avio povezanost doprinijeti rastu turista sa ovog tržišta”, poručila je Tripković Marković.

Ona je istakla da je NTO CG ove godine imala kontinuiranu promociju na tržištu Velike Britanije o čemu svjedoči odlična vidljivost Crne Gore u njihovim medijima.

“Učvršćivanje prisutnosti na britanskom tržištu kroz različite marketinške inicijative doprinosi širenju svijesti o našoj jedinstvenoj turističkoj ponudi. Tome je značajno doprinijela prestižna nagrada Travel Gossip Awards 2023. koju smo od strane turističkih agenata iz Velike Britanije dobili u martu ove godine u kategoriji ‘Omiljena skrivena destinacija’. Osim toga, Crna Gora se kao jedna od najljepših destinacija za odmor u Evropi našla u najuticajnijim britanskim medijima kao što su The Telegraph, Daily Mail, The Times, The Guardian i Sunday Times”, istakla je Tripković Marković.

NTO CG je realizovala uspješnu kampanju u saradnji sa turoperatorom Jet2holidays, koja targetira kako turističke agente, tako i same turiste koji putuju individualno. Realizovana je i kampanja sa najznačajnijom platformom za putovanja u Velikoj Britaniji – Expedia, u toku čijeg trajanja su porasle rezervacije sa ovog tržišta za čak 48 odsto. U toku je i vrlo značajna kampanja na online i TV kanalima BBC-ija. Ovakve kampanje će, pored redovnih promotivnih aktivnosti, osigurati da se nastave rastući trendovi sa ovog tržišta.

Promocija Crne Gore na britanskom tržištu predstavlja značajan korak ka unapređenju imidža destinacije, što će doprinijeti povećanju broja posjetilaca sa ovog značajnog emitivnog tržišta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve