Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora među najatraktivnijim destinacijama Balkana

Zrinka Zilec iz Zagrebačke poslovnice kompanije „Kuoni Tumlare”, ističe da su posebno zainteresovani da MICE grupe dovode na Crnogorsko primorje.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) je i ove godine učestvovala na značajnom regionalnom sajmu turizma “Tourism&Travel Show Albania” u Tirani, gdje je predstavila turističku ponudu destinacije.

U okviru sajma je organizovana poslovna radionica “B2B Balkan Market Place”, koja predstavlja priliku da se održe sastanci sa međunarodnim turoperatorima kako regiona, tako čitave Evrope i šire.

“Još od 2017. godine, imamo u ponudi aranžmane za Crnu Goru. Svake godine je sve veće interesovanje turista iz Velike Britanije i znamo koliko im se dopada vaša zemlja. Uglavnom imamo iskustva sa turistima koji imaju 50+ godina i znam da najviše vole da odsjedaju u lijepim hotelima u Kotoru i Budvi, ali i da obiđu čitavu crnogorsku obalu. Oni obožavaju Crnu Goru i moram priznati da je u ovih nekoliko godina do nas došla tek po koja zamjerka, a da su oduševljenje prirodom i gostoprimstvom nezaobilazni”, Stephen Shaw iz agencije “G Touring”.

Fred Gold, menadžer proizvoda, agencije Martin Rendall Travel sa poslovnicama u Velikoj Britaniji i Australiji, potvrdio je da je Crna Gora izuzetno atraktivna destinacija za njihove klijente već godinama.

„Naši turisti vole Balkan i rado ga istražuju, a Crna Gora je nezaobilazna tačka, kada govorimo o turističkoj ponudi. Skoro čitavu decenju organizujemo smještaj u Tivtu i odatle obilaske Perasta, Kotora i Cetinja, kao i nacionalnog parka Lovćen. Naši klijenti se vraćaju puni divnih utisaka, a ima i onih koji kad je jednom vide, dolaze u Crnu Goru svake godine“, rekao je Gold.

Zrinka Zilec iz Zagrebačke poslovnice kompanije „Kuoni Tumlare”, ističe da su posebno zainteresovani da MICE grupe dovode na Crnogorsko primorje.

“Organizovali smo grupe i prije pandemije, a sada smo napravili dogovore da u tekućoj i narednoj godini nastavimo sa tom praksom i očekujemo odlične rezultate. Naše MICE grupe broje od 100 osoba pa naviše, a gosti su uvijek zadovoljni i oduševljeni Crnom Gorom, naročito gastronomskim segmentom i blagom klimom”, istakla je Zilec.

“Tourism&Travel Show Albania” je najveći B2B sajam za profesionalce turističke industrije na Balkanu koji predstavlja objedinjeno balkansko tržište. Sajam je ugostio brojne predstavnike turističke industrije, od predstavnika smještaja, upravljanja destinacijom, turoperatora, turističkih agencija, pa do transportnih preduzeća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve