Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Trgovine neće raditi nedjeljom i praznicima; Marković: Trka za novcem i profitom uništila je mnoge vrijednosti

Ranije je iz Ministarstva ekonomije saopšteno da će uvođenjem neradne nedjelje poslodavci moći da povećaju produktivnost rada

Vlada je danas odlučila da trgovine više neće raditi nedjeljom i praznicima. Objekti neophodni za nesmetano funkcionisanje društva izuzeti su od ovog pravila.

Premijer Duško Marković je poručio da je ovaj koncept dobar.

“Moramo politiku da socijalizujemo i činimo je humanom. Trka za novcem i profitom uništila je mnoge naše vrijednosti”, kazao je premijer.

Ova vijest će obradovati zaposlene u sektoru trgovine u Crnoj Gori, kojih ima oko 37 hiljada. Ovo zakonsko rješenje, podržali su i predstavnici najvećih trgovačkih lanaca u Crnoj Gori, a neke trgovine su već samoinicijativno uvele neradnu nedjelju.

Ranije je iz Ministarstva ekonomije saopšteno da će uvođenjem neradne nedjelje poslodavci moći da povećaju produktivnost rada, kao i da smanje troškove održavanja i redovne troškove usluga. Ocijenili su da ovakvo zakonsko rješenje ne može uticati na smanjenje broja radnika, već da će se poslovi moći ravnomjerno raspoređivati na radne dane, a zaposleni u trgovini imaće neradnu nedjelju kao što imaju zaposleni u ostalim djelatnostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve