Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Trajekt ”30. avgust” od danas u funkciji; Abazović: Flota kompletirana do kraja ljeta

Planirana nabavka još nekoliko plovila

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je od danas u funkciji trajekt “30. avgust”, ističući da će do ljeta biti kompletirana flota.

Odlukom Vlade Crne Gore, Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom omogućeno je bavljenje pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima. S tim u vezi, Javno preduzeće je pristupilo formiranju svoje sopstvene flote i nabavci trajekta koji će u narednom periodu saobraćati na relaciji Lepetane – Kamenari. Prvi od nekoliko trajekata koje ovo preduzeće koristiti u poslovima prevoza vozila i putnika, je „30. avgust“ koji će saobraćati od danas.

Tim povodom, Abazović je na platou ispred trajektnog pristaništa u Leptanima saopštio da su svi izazovi rješivi kada to želimo, napominjući da je uskoro planirana nabavka još nekoliko trajekata.

”Želim svima koji će biti korisnici ovog trajekta da se ugodno voze, radujemo se aktivi u Boki kotorskoj i cijeloj Crnoj Gori i vjerujem da smo pokazali ono što je trebalo da uradi neko ranije. One linije koje su monopolističke njima treba da upravlja država ili u partnerstvu sa nekim firmama”, rekao je Abazović na trajektu “30. avgust” koji od danas saobraća na liniji Kamenari Lepetani.

Kazao je i da se razmišlja o uspostavi nekih novih linija.

”Naravno, treba uraditi pristaništa, nova mjesta ali je daašnji događaj pokazatelj da se sve može kad se hoće. Sve, od tehnočkih detalja sve je izvodljivo, komunikacija je laka i ako bdemo pokazivali novu dozu upornosti da radimo prave stvari svi ćemo se zajedno radovati”, naveo je Abazović.

On je rekao da je važno da se Crna Gora vraća sebi na način što vraća pomorstvo.

”Neko će reći nisu novi brodovi. Nisu, ali su novi trendovi. Danas država ima jedan trajekt, imaće još neki, a do ljeta će biti kompletirana flota. Radiće se na kupovini broda koji vozi Bar – Bari i Bar – Ankona”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, tajkunska politika mora da se završi.

”Nemamo ništa protiv pritvatnog sektora, ali da neko drži monopol za džabe, a da ima lošu komunikaciju sa onima sa kojima treba da ima dobru komunikaciju – sa tom politikom je završeno i neka niko ne pokušava da ponizi državu. To se neće dozvoliti”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trajko
13.03.2023-12:46 12:46

Ima dvije catare u Albaniju na prodaju, no nijesam siguran ispunjavaju li eko-standarde. Idu na ugalj, tako da možeš i kojega ložača zaposlit.