Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sukobili se električari i monteri u EPCG Solar gradnja, nijesu zadovoljni ugovorima

Kako su neki od radnika objasnili, plata po učinku im ne odgovara jer norma koju moraju da ostvare nije realna

Električari i monteri zaposleni u kompaniji EPCG Solar gradnja sukobili su se jutros međusobno, uslijed potpisivanja novog ugovora kojim se predviđa da rade za osnovicu plus učinak po normi koja je postavljena. Dio radnika nije zadovoljan ovim rješenjem.

Kako su Portalu RTCG neki od radnika objasnili, plata po učinku im ne odgovara jer norma koju moraju da ostvare nije realna.

“Nemamo kola, nemamo materijala. Norma nije realno postavljena, koristimo svoja kola i često po dan čekamo ukoliko nešto fali, jer firma nije dobro organizovana. Norme za sve grupe nijesu iste, što je takođe izazvalo nezadovoljstvo”, kazao je jedan od radnika.

Kako saznaje oavj portal, radnicima nije dopušten ni uvid u ugovor kojim se predviđaju ovakve izmjene.

Drugi monter, koji je takođe želio da ostane anoniman potvrdio je da je došlo do određenih razmirica ali da su ugovori produženi.

“Neko hoće da potpiše, neko neće. Malo je izmijenjena metodologija plaćanja, dobri radnici nemaju čega da se plaše”, kazao je on.

Za izjavu je Portal RTCG kontaktirao i direktora ove kompanije, Ranka Vuksanovića, koji za sada nije odgovorio da njihov upit.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve