Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Sudbina o koncesiji za rudnik Brskovo u rukama Vlade

Ministar energetike i rudarstva Mujović tražio je tada od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana

Izvještaj Međuresornog radnog tima za izradu stručne analize Ugovora o koncesiji sa kompanijom Tara resources, o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu upućen je danas Vladi, saznaje CdM. Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, ranije je najavio da će Izvještaj Vladi na razmatranje biti upućen do 1. marta.

Prema pisanju medija, Komisija za analizu ugovora o koncesiji za ponovno otvaranje rudnika Brskovo kod Mojkovca juče je većinom glasova usvojila zaključak da se koncesionaru “Brskovo Mine” više ne produžava koncesija izdata 2010. godine.

Vlada je na sjednici 24. januara dogovorila formiranje Međuresorne komisije koja će dati svoj sud kada je u pitanju eventualno raskidanje ugovora sa kompanijom “Tara resources” o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu.

Ministar energetike i rudarstva Mujović tražio je tada od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana.

“Vlada ima sve argumente u svojim rukama da raskine Ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju sulfidne polimetalične rude (Pb, Zn, Cu,Fe S2 i ostalih pratećih sulfida metala) na istražno-eksploatacionom prostoru bivšeg rudnika „Brskovo“, saopštili su juče iz Građanske incijative (GI) Zdravi Mojkovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Walter
02.03.2024-14:07 14:07

Vjerujemo Poštovani Ministre da ćete građane obavijestiti koja “pravno expertska evropska agencija” razmatra mogućnost ARBIRTRAŽE Kao i Premijer Spajić znate da KONCESIONAR ni po jednom međunarodnom ili bilateralnom zakonu nema pravo da pokrene Arbirtražu iz prostog razloga jer je nijedan međunarodni subjekt neće uzeti u razmatranje,a iz prostog razloga što KONCESUONAR prema zakonskim finansujskim izvještajima ne posjeduje KAPITAL koji bi bio dovoljan za osrednju farmu ,a ne za Rudnik i ulaganje od nekoliko stotina miliona e to jučerašnju odluku Vlade oslikava kao CRNI HUMOR ili KOMEDIJAŠE.Ovo je najočigledniji pokušaj “ismijavanja” građana i manipulacija sa državnim instirucijama.Ovdje je jedini sud SDT… Pročitaj više »