Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Spajić sa Udruženjem banaka: Vrijeme da se investira u povjerenje

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za podršku bankarskog sektora aktivnostima Vlade te iskazana spremnost za formiranje Savjeta za odnos sa biznis zajednicom kao platforme za dalju saradnju i jačanje partnerskog odnosa privrede i države

Formiranje Vlade koja je usmjerena na ekonomski razvoj pozitivan je signal za poslovnu zajednicu i društvo u cjelini. Bankarski sektor će snažno podržati Vladu na putu ekonomskih reformi, poručili su predstavnici Udruženja banaka na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem i ministrom finansija Novicom Vukovićem.

Na sastanku koji je danas održan u Vladi predsjednik Vlade se upoznao sa poslovanjem banaka u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na postojeće biznis barijere koje, kako su saopštili iz Udruženja, ne doprinose jačanju međusobne saradnje.

Na toj liniji je ocijenjeno da je “vrijeme da se investira u povjerenje” te iskazana opredijeljenost bankarskog sektora i Vlade da budu konstruktivni partneri na tom planu. Premijer Spajić je kazao da će Vlada sa posebnom pažnjom adresirati izazove i posvećeno raditi na njihovom prevazilaženju kako bi se unaprijedila investiciona i poslovna klima u Crnoj Gori  uz punu posvećenost odgovornom fiskalnom upravljanju. Premijer je govorio o planovima za naredni period ističući da će Vlada raditi na smanjenju tekuće potrošnje i povećanju kapitalnih investicija kojima se stvaraju uslovi za dugoročno održiv ekonomski rast. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za podršku bankarskog sektora aktivnostima Vlade te iskazana spremnost za formiranje Savjeta za odnos sa biznis zajednicom kao platforme za dalju saradnju i jačanje partnerskog odnosa privrede i države.

Sastanku su prisustvovali: Aleksa Lukić (Erste bank), Tamas Karamasi (CKB), Mladen Rabrenović (Zapad banka), Martin Leberle (NLB), Tarik Telaćević (Prva banka CG), Enesa Bektesi (Adriatic bank), Christoph Schoen (Addiko bank), Miloš Pavlović (Universal Capital bank), Esad Zaimović (Hipotekarna banka), Miloš Miketić (Lovćen banka) i Fatih Yilmaz i Mensur Markisic (Ziraat bank) kao i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković. Formiranje Vlade koja je usmjerena na ekonomski razvoj pozitivan je signal za poslovnu zajednicu i društvo u cjelini. Bankarski sektor će snažno podržati Vladu na putu ekonomskih reformi, poručili su predstavnici Udruženja banaka na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem i ministrom finansija Novicom Vukovićem. Na sastanku koji je danas održan u Vladi predsjednik Vlade se upoznao sa poslovanjem banaka u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na postojeće biznis barijere koje, kako su saopštili iz Udruženja, ne doprinose jačanju međusobne saradnje.

Na toj liniji je ocijenjeno da je “vrijeme da se investira u povjerenje” te iskazana opredijeljenost bankarskog sektora i Vlade da budu konstruktivni partneri na tom planu. Premijer Spajić je kazao da će Vlada sa posebnom pažnjom adresirati izazove i posvećeno raditi na njihovom prevazilaženju kako bi se unaprijedila investiciona i poslovna klima u Crnoj Gori  uz punu posvećenost odgovornom fiskalnom upravljanju. Premijer je govorio o planovima za naredni period ističući da će Vlada raditi na smanjenju tekuće potrošnje i povećanju kapitalnih investicija kojima se stvaraju uslovi za dugoročno održiv ekonomski rast.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za podršku bankarskog sektora aktivnostima Vlade te iskazana spremnost za formiranje Savjeta za odnos sa biznis zajednicom kao platforme za dalju saradnju i jačanje partnerskog odnosa privrede i države.

Sastanku su prisustvovali: Aleksa Lukić (Erste bank), Tamas Karamasi (CKB), Mladen Rabrenović (Zapad banka), Martin Leberle (NLB), Tarik Telaćević (Prva banka CG), Enesa Bektesi (Adriatic bank), Christoph Schoen (Addiko bank), Miloš Pavlović (Universal Capital bank), Esad Zaimović (Hipotekarna banka), Miloš Miketić (Lovćen banka) i Fatih Yilmaz i Mensur Markisic (Ziraat bank) kao i generalni sekretar Udruženja banaka Bratislav Pejaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
09.11.2023-11:58 11:58

Znaci Miljenko “bobina”prazna kasa,na pomolu prevara bankara,no “sto ti ono poruci” MMF Miljenko cetnicko smece.