Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Ograničili smo marže za preko 500 proizvoda

Odluka o maržama stupa na snagu objavljivanjem u Službenom listu i oročena je do 31. maja

Na današnjoj sjednici Vlada Crne Gore je ograničila marže za preko 500 proizvoda, saopštio je premijer Milojko Spajić, i dodao da se prvi put od dolaska inflacije govori o smanjenju cijena proizvoda. Odluka o maržama stupa na snagu objavljivanjem u Službenom listu i oročena je do 31. maja.

“Vlada vidi probleme svojih građana. Inflacija je uvezenog karaktera, takva inflacija pastoji u Njemačkoj, Austriji, regionu, veća inflacija recimo u Mađarskoj. To nije izgovor, jer građanin kad ide u trgovinu ne zanima ga je li ta inflacija ista negdje drugo, već ga zanima njegov budžet i zato smo donijeli odluku na Vladi koja je dobra. Ograničili smo marže za više od 500 artikala. Smanjuje s cijena priizvoda. Pozdravljamo i privredu koja je imala sluha za ovakav korak drzave”, rekao je Spajić na konferenciji za novinare koja je kasnila više od sat vremena.

Prema njegovim riječima ovakvim mjerama omogućićemo da se vrati dio povećanja plata koje je pojela inflacija.

“Evropom sad 2 ćemo dodatno povećati životni standard. Nakon ove mjere vidjecemo da trgovci više nisu krivci za inflaciju u Crnoj Gori”, dodao je Spajić.

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj je pojasnio da će trgovci morati da obilježe proizvode na kojima su smanjene marže.

“Uvezali smo tri stvari, standard građana, te dali prednost domaćoj proizvodnji. Manji marketi su oslobođeni ove odluke. Nadam se da će sve ovo biti u korist građana”, kazao je Đeljošaj na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Đeljošaj je istakao da su u ove mjere oko marži socijalnog karaktera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve