Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Smanjene naknade za rafting i splavarenje

Naknade za rafting biće smanjene na dva eura po čamcu za jedan spust, odnosno za splavarenje tri eura po splavu za jedan spust

Zbog ekonomske situacije izazvane koronavirusom naknade za rafting biće smanjene na dva eura po čamcu za jedan spust, odnosno za splavarenje tri eura po splavu za jedan spust.

To je navedeno u Odluci o izmjenama Odluke o visini i načinu obračunavanja vodnih naknada i kriterijumima i načinu utvrđivanja stepena zagađenosti voda, koju je Vlada usvojila na današnjoj sjednici.

Kako je objašnjeno u saopštenju Vlade, osnovni razlog za izmjene sadržan je u potrebi usaglašavanja sa Zakonom o finansiranju upravljanja vodama i Zakonom o vodama.

Ovom Odlukom se obezbjeđuje naplata vodnih naknada za korišćenje vode za proizvodnju električne energije i druge pogonske namjene.

“Takođe, Zakonom o vodama definisana je odgovarajuća kategorija stanja voda, za površinske vode: vrlo dobro, dobro, umjereno, loše i vrlo loše stanje, a za podzemne vode: dobro i loše stanje pa se iz tog razloga mijenja odgovarajući član Odluke”, saopšteno je iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve