Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Skoro 3 miliona eura uloženo u infrastrukturu

U opštini Šavnik je u toku ili je završeno 15 projekata

Od početka godine, iz lokalnog budžeta Šavnika, izdvojeno je gotovo milion i po eura za projekte poboljšanja putne, sportske, komunalne i turističke infrastrukture. Kako kaže prvi čovjek opštine, Mijomir Vujačić, isto toliko obezbijeđeno je iz grantova ili uz pomoć Vlade Crne Gore.

Šavnik

U opštini Šavnik je u toku ili je završeno 15 projekata. Sve to rade, kako kažu, da bi obezbijedili bolje uslove za život lokalnog stanovništva. Samo u rekonstrukciju puta Crvena ploča -Gornja Bukovica, koji povezuje sedam sela, uloženo je 270 hiljada eura.

“Zahvaljujući Vladi Crne Gore, koja je 150 hiljada odobrila i opština 120 hiljada. Tako da smo, vidjeli ste, asfaltirali 4 i po kilometra novog asfalta i dva i kusur kilometra, ostavili smo da se ne asfaltira”, kazao je predsjednik opštine Šavnik Mijomir Vujačić.

Boljoj putnoj povezanosti, obradovali su se i mještani sela Slatina.

“Nadamo se da će lokalna samouprava, na čelu sa Vujačicćm i Vlada, iznaći rješenje da se i ovaj put prema Bukovici, koji je baš puno oštećen, i prema Šavniku , da se završi”, kazao je mještanin Radovan Krsmanović.

“Povezuje Bukovicu, Metice, Previs, puno sela povezuje”, dodaje mještanin Jovica Kaljević

Završena je i rekonstrukcija dva kilometra puta Krnja Jela- Bare, vrijednosti 200 hiljada eura. Na katunu Korita, napravljen je vodopoj kapaciteta preko 300 kubika. Uz onaj na Sinjajevini, čija je kubikaža duplo veća, trajno je riješeno napajanje stoke.

“Vrijednost ova dva projekta je preko 55 hiljada eura, od čega je preko 25 učestvovalo ministarstvo, a ostalo je snijela opština Šavnik”, dodao je predsjednik opštine Milenko Mijatović.

“Ovi putevi koje radi lokalna uprava čine veliku korist ovom stanovništvu, posebno ovi vodopoji što su ljetos napravljeni”, kazao je predsjednik MZ “Boan” Tomaš Čurović.
Prioritet lokalne uprave je poboljšanje primarne i sekundarne kanalizacije, kaže prvi čovjek opštine.

“Najznačajniji po meni projekat je rekonstrukcija gradskog vodovoda u Šavniku, gdje treba ovih dana da zaključi ugovor Uprava za dikrekciju sa budućim izvođačem I to je projekat koji je težak 500 hiljada eura “, kazao je Vujačić.

U Šavniku bi uskoro trebalo da bude završen teren za male sportove, a u toku je i rekonstrukcija gradske kapele.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve