Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Svaki populizam dođe na naplatu, posljedice danas osjećaju građani na svojoj koži

''Svaki populizam dođe na naplatu. Ovakvo ponašanje ministara je pouka svim mladim ljudima koji ulaze u politiku da vode računa o svojim izjavama, kako im se kasnije ne bi ''obile o glavu'''', ističe Sekulić

Gašenje Montenegro Airlinesa je bilo nekorektno. Na taj način izgubili smo avio-prevoznika s velikim brojem linija, nacionalni brend, a dobili nešto što nikome ne odgovara, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista i bivša ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, koja je večeras gošća Tviter Spejsa.

Tema razgovora je ekonomska devastacija Crne Gore koju za sobom ostavlja odlazeća Vlada.

Sekulić se na početku gostovanja osvrnula na današnju izjavu odlazećih ministara Milojka Spajića i Jakova Milatovića da su zabrinuti za ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, te da je neko državu vratio unazad.

Ističe da ju je ta izjava iznenadila, jer, kako kaže, nije joj jasno koji investitori su zabrinuti za Crnu Goru, s obzirom na to da ih u vrijeme odlazeće Vlade gotovo nije ni bilo.

Navodi i da izjave odlazećih ministara treba da budu pouka mladim ljudima koji tek planiraju da uđu u politiku.

„Svaki populizam dođe na naplatu. Ovakvo ponašanje ministara je pouka svim mladim ljudima koji ulaze u politiku da vode računa o svojim izjavama, kako im se kasnije ne bi „obile o glavu““, ističe Sekulić.

Dodaje da je, kad je riječ o Montenegro Airlinesu, činjenica da stanje u toj kompaniji nije bilo na zavidnom nivou. Ipak, Sekulić napominje da bi se državi kao investitoru mnogo više isplatilo da pomogne kompaniju, jer bi mnogo veće gubitke imala u slučaju slanja kompanije u stečaj.

„Međutim, nova Vlada nije željela time da se bavi, a posljedice danas osjećaju građani na svojoj koži. Dobili smo preduzeće u koje je uloženo 40-ak miliona eura, i basnoslovne zarade menadžmenta koji čini većinu zaposlenih“, poručuje Sekulić.

Umjesto nacionalnog brenda dobili smo, kako navodi, nešto što ne odgovara ni državi ni građanima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve