Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sastali se Spajić i Mali: Razgovarali i o inicijativi Otvoreni Balkan

Spajić i Mali su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas sa ministrom u Vladi Srbije Sinišom Malim, a na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, za koju je ocijenjeno da je dobra, ali i da postoji prostora za njen dalji napredak.

Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi „Open Balkan“ (Otvoreni Balkan) i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces.

Spajić i Mali su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije, a u narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, oni su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svijetu, s obzirom na pandemiju korona virusa koja ima značajan uticaj na svjetsku ekonomiju.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju između dvije države i da se kroz tu saradnju mogu ostvariti brojni benefiti za privredu i građane i Crne Gore i Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sastali se Spajić i Mali: Razgovarali i o inicijativi Otvoreni Balkan – CG Vijesti
03.08.2021-11:22 11:22

[…] Aktuelno […]