Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Samo što su počeli: Obustavljeni radovi na bulevaru Tivat – Jaz

Rok za završetak radova je dvije godine a prepreku bi mogla praviti i eksproprijacija zemljišta na tom potezu, objavio je TVCG

Radovi na bulevaru Tivat-Jaz privremeno su obustavljeni, a u toku su samo pripremni radovi obzirom da resorno ministarstvo još nije izdalo građevinsku dozvolu za njegovu gradnju. Rok za završetak radova je dvije godine a prepreku bi mogla praviti i eksproprijacija zemljišta na tom potezu, objavio je TVCG.

“Eksproprijacija u dijelu koji nije završen će se obaviti paralelno. Moramo da radimo brže ako želimo da imamo saobraćajnice i ako želimo da imamo infastrukturne projekte”, kazao je 11. avgusta premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

No, uprkos najavama i apelima premijera da se radi brže i na ovaj infastrukturni projekat će se, sve su prilike, pričekati.

Na dugo čekanom bulevaru, od Tivta do Jaza, svega 20 dana nakon što su na tom mjestu svečano otvoreni radovi, sa istima se stalo a podizvođač je privremeno uklonio građevinske mašine.

Iz kompanije Bemax, koji su podizvođači su u telefonskom razgovoru za TVCG kazali da trenutno rade na pripremi i čišćenju terena te da je plan da se taj posao radi fazno, po tri kilometra, a sa radovima će kako navode nastaviti kada dobiju nalog od glavnog izvođača – kineskog konzorcijuma Šandong.

Za sada se mogu planirati samo pripremni radovi, s obzirom na to da nadležno Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja nije izdalo građevinsku dozvolu za gradnju bulevara. Kažu da je izdavanje dozvole u proceduri ali nijesu mogli precizirati kada će biti gotova. Navode i da je zahtjev podnijet tek 23. jula ove godine.

Problemi bi mogli biti objekti koji se nalaze na planiranoj trasi bulevara zbog čega su pripremni radovi već sada na više mjesta prekinuti. Dok se zemlja ne otkupi i bulevar dug 16 kilometara ne izgradi vozače će i dalje u sezoni na putu do aerodoroma u Tivtu sačekati višedecenijski problem – kilometarske kolone, a onima koji sa tog aerodroma napuste Crnu Goru sigurno će ostati u sjećanju.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve