Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ryanair obnovio letove sa Crnom Gorom, u prodaji karte za devet destinacija

Ryanair je danas, nakon četvoromjesečnog prizemljenja aviona usljed krize izazvane korona-virusom, obavio prvi let iz Poljske za Podgoricu.

Ryanair je danas, nakon četvoromjesečnog prizemljenja aviona usljed krize izazvane korona-virusom, obavio prvi let iz Poljske za Podgoricu.

Kako je saopšteno iz te kompanije, letom iz Poznanja Ryanair je obilježio početak ljetnjeg reda letjenja za zezonu 2020, u koji je sada svrstano devet avio-linija prema destinacijama u Njemačkoj, Poljskoj, Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Nakon što su ukinute zabrane putovanja, Evropljani sada konačno mogu da planiraju zasluženi ljetnji odmor, uživajući najniže tarife i uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair uveo dok ubrzano priprema operacije za ovo ljeto, a u cilju zaštite zdravlja i dobrobiti svoje posade i korisnika”, naveli su.

Olga Pavlonka iz Ryanaira je kazala da su, kako bi obilježili prve letove nakon krize izazvane korona-virusom, pustili u prodaju avio-karte po cijeni od 19.99 eura u jednom smjeru, za putovanja u julu i avgustu 2020. godine, koje je neophodno rezervisati najkasnije do ponoći u ponedjeljak, 6. jula.

“Za očekivati je da će karte po ovim nevjerovatno niskim cijenama biti brzo rasprodate, pa se putnici ohrabruju da ne propuste priliku i posjete internet stranicu www.ryanair.com“, naglasili su.

Izvršni direktor “Aerodromi Crne Gore” Danilo Orlandić je naglasio da će avioni Ryanair-a samo u julu saobraćati ka i iz devet destinacija, a to su Krakov, Poznanj, Vroclav, Berlin, Štutgart, Barselona, Brisel i London.

“Na naše veliko zadovoljstvo, od danas je Crna Gora povezana i sa Irskom, te večeras očekujemo prve putnike iz Dablina. Posebno nam je značajno što smo se uspostavljanjem ove linije još bolje povezali sa sjeverozapadnim dijelom Evrope, kao i zbog činjenice da je za domaći turizam važno da nam dolaze gosti iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta”, rekao je Orlandić.

Kako je dodao, iz te avio-kompanije je najavljeno da će Crna Gora u avgustu ponovo uspostaviti liniju Podgorica – Bolonja.

“Da podsjetimo, 2013. godine na podgorički aerodrom je sletio prvi avio Ryanair-a, što je ujedno bila i prva niskobužetna kompanija koja je uspostavila linije sa Crnom Gorom. Otvaranjem linije ka Briselu je te godine, opsluženo je 12 hiljada putnika, dok su prošle godine Aerodromi Crne Gore opslužili preko 190 hiljada putnika avio prevoznika Ryanair-a”, naglasio je.

Istakao je da kao što je prije sedam godina linija sa Briselom bila važna i sa aspekta evropskih integracija, tako nam je danas, možda više nego ikad, potrebna dobra saradnja sa partnerima, radi povrtka putnika nakon ogromne krize koja je zahvatila čitavu avio-industiju, čime bismo oporavili turizam i ekonomiju i učvrstili naše poslovne veze.

“Ryanair-u takođe želimo brz oporavak od ove krize, pune avione putnika i što više letova ka našoj zemlji, u kojoj su uvijek dobrodošli”, poručio je Orlandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve