Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ništa od Barselone: Povratak tri od četiri ukinute linije iz Podgorice

Prošlog oktobra, avioprevoznik je napomenuo da je prinuđen da obustavi neke letove iz Podgorice zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća naknade

Irski Ryanair će, nakon povratka dijela ukinutih letova, ovog ljeta na podgoričkom aerodromu biti najveći prevoznik.

Ryanair će u ljetnjoj sezoni koja počinje 31. marta i traje do 27. oktobra održavati osam linija sa Podgoricom i to Berlin, Brisel, Gdanjsk, Krakov, London, Mančester, Vroclav i Zagreb.

Kompanija ovog ljeta neće obnoviti letove između Podgorice i Barselone, koji su bili obustavljeni u oktobru prošle godine, ali će biti obnovljene tri druge linije – Brisel Charleroi, Zagreb i Mančester.

Ryanair je ranije saopštio da su rute obustavljene tokom zime zbog spora oko naknada.

Prošlog oktobra, avioprevoznik je napomenuo da je prinuđen da obustavi neke letove iz Podgorice zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća naknade.

“Prinuđeni smo da ove zime obustavimo neke letove iz Podgorice. Povećanje naknada čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast avio-saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore”, napomenuo je tada Ryanair.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve