Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rodno odgovorno budžetiranje u fokusu DRI

Program saradnje vrhovnih revizirskih institucija regiona, kroz sprovođenje paralelne revizije podržala je organizaja pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija – UNWOMEN

Juče je u Beogradu održana peta završna sesija vrhovnih revizorskih instucija Crne Gore, Srbije, Bih, FBiH i RS na temu sprovođenja cilja 5 UN Agende 2030 sa posebnim akcentom na rodno odgovorno budžetiranje. Program saradnje vrhovnih revizirskih institucija regiona, kroz sprovođenje paralelne revizije podržala je organizaja pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija – UNWOMEN.

“Skup je otvorio predsjednik VRI Srbije Duško Pejović u ime domaćina i ukazao na značaj saradnje državnih revizorskih institucija na zajedničkim temama i projektima”, saopšteno je iz DRI.

Senator DRI Crne Gore Branislav Radulović je istakao značaj sprovodjenja paralelnih revizija sa stanovišta unapredjenja metodologija i postupaka vršenja revizije i založio se da se pored nacionalnih izvještaja uradi i objavi zbirni izvještaj sa rezultatima svih pet državnih revizorskih institucija.

“Revizorski timovi prestavili su rezultate u dosadašnjem radu na ovoj reviziji i razmjenili iskustva sa stanovišta izrade i objavljivanja konačnih izvjestaja. U ime DRI Crne Gore, dosadašnje rezultate na ovoj reviziju predstavili su Blažo Savković i Jadranka Delibašić”, navodi se u saopštenju.

DRI će po objavljivanju svog konačnog izvještaja isti dostaviti Odboru za rodnu ravnopravnost u cilju održavanja posebne sjednice na kojoj bi se prezentirale zaključci i preporuke i pozvali subjekti revizije da iste realizuju u cilju unapredjenja rodno odgovornog budzetiranja u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve