Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Resorna ministarstva i relevantne institucije da razmotre otkup akcija

Informacijom o trenutnom statusu Instituta Igalo, koju je danas usvojila Vlada, zadužuju se nadležna ministarstva, fondovi i institucije da razmotre mogućnost povećanja cijena usluga, kao i da usaglase predlog kolektivnog ugovora

Ministarstva finansija i zdravlja trebalo bi da, sa relevantnim institucijama, razmotre mogućnosti otkupa akcija manjinskih akcionara Instituta „Simo Milošević“, ali i pružanja finansijske pomoći u skladu sa zakonom, kako bi se nastavilo njegovo poslovanje, saopšteno je iz Vlade.

Informacijom o trenutnom statusu Instituta Igalo, koju je danas usvojila Vlada, zadužuju se nadležna ministarstva, fondovi i institucije da razmotre mogućnost povećanja cijena usluga, kao i da usaglase predlog kolektivnog ugovora.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić rekao je da se Fond za zdravstveno osiguranje zadužuje da, u saradnji sa ministarastvima finansija i zdravlja, pokrene postupak analize cijena usluga Instituta prema osiguranicima Fonda i procijeni mogućnost njihovog povećanja.

“Zadužuje se Ministarstvo zdravlja da, u saradnji sa predstavnicima Sindikata Instituta, finalizuje pregovore i dostave usaglašeni predlog kolektivnog ugovora uz saglasnost Ministarstva finansija, na dalje usvajanje Vladi”, kazao je Šćekić.

On je dodao da se zadužuje Ministarstvo zdravlja, Investiciono-razvojni (IRF) i Fond za zdravstveno osiguranje da, preko svojih predstavnika u upravnom odboru, pokrenu postupak racionalizacije i optimizacije poslovanja Instituta, sa posebnim akcentom na ljudske resurse, i do kraja godine dostave Vladi plan, uz prethodnu saglasnost Ministarstva finansija.

“Zadužuje se Ministarstvo vanjskih poslova da, u saradnji sa ostalim relevantnim institucijama, pruži podršku Institutu i da po ubrzanoj proceduri obrađuju zahtjeve za izdavanje viza potencijalnim pacijentima“, naveo je Šćekić.

Premijer Dritan Abazović saopštio je da Vlada stoji iza svega što je rečeno na posebnoj sjednici sa predstavnicima Instituta, kao i da bi sve to sproveli.

“Plan je bio da idemo u kupovinu akcija od manjinskih akcionara, povećamo kapital države kako bi ona postala vlasnik u potpunosti i da onda krenemo u reformu“, rekao je Abazović.

On je naveo da je planirano da se budžetom za narednu godinu predvide sredstva koja bi predstavljala injekciju hitne pomoći za prevazilaženje postojećeg stanja u Institutu.

“Šta će biti u narednom periodu vidjećemo, ali mislim da nova vlada ima dobar putokaz šta da se radi po tom pitanju“, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve