Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović: Nejasno kako će se finansirati sedam ministarstava

Prema njegovim riječima dodatan problem biće na primjer finansiranje Uprave za sport, kao novog subjekta kojeg nema u Zakonu o budžetu za 2020. godinu

Član 37 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti koji normira privremeno finanisranje kroz mjesečno odobrenje 1/12 stvarnih izdataka ostvarenih u prethodnoj godini moguće je primjeniti samo za one potrošačke jedinice koje su utvrđene u Zakonu o budžetu za 2020. godinu, kazao je u izjavi za CdM predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović povodom najnovije odluke Vlade Crne Gore da uđe u privremeno finansiranje, a da budžet donese tek u martu 2021. godine.

”Primjena ovog člana moguća je za ministartva spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova i sve druge potrošačke jedinice utvrđene zakonom o budžetu za 2020. godinu. Za sedam novih ministarstava nije jasno kako će se privremeno finansirati po sistemu 1/12 izdataka iz prethodne godine kada kao takvi nijesu, u godini koja se uzima kao osnova za odobravanje, postojali, bez prethodno izvršenog tehničkog rebalansa budžeta”, pojasnio je Radulović.

Prema njegovim riječima dodatan problem biće na primjer finansiranje Uprave za sport, kao novog subjekta kojeg nema u Zakonu o budžetu za 2020. godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve