Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radovanović: Uloga Komora u podršci privredi nezamjenljiva

Dvodnevni događaj koji je organizovao Evropski ekonomsko-socijalni komitet EESC, okupio je više od 150 učesnika, uključujući veliki broj predstavnika civilnog društva, zvaničnike EU, predstavnike vlada država regiona kao i međunarodnih organizacija, saopšteno je iz Privredne komore

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović učestvovao je u radu sedmog Foruma civilnog društva Zapadnog Balkana u Tirani.

Dvodnevni događaj koji je organizovao Evropski ekonomsko-socijalni komitet EESC, okupio je više od 150 učesnika, uključujući veliki broj predstavnika civilnog društva, zvaničnike EU, predstavnike vlada država regiona kao i međunarodnih organizacija, saopšteno je iz Privredne komore.

Glavne teme ovogodišnjeg foruma su uloga organizacija civilnog društva u promovisanju regionalne saradnje (trgovina i investicije, povezivanje), stanje socijalnog dijaloga u zemljama Zapadnog Balkana, te omogućavanje građanskog prostora u regionu.

Radovanović je govorio na drugoj sjednici pod nazivom „Regionalna saradnja – poboljšanje učešća civilnog društva“, na panelu koji se bavio trgovinom i ulaganjima.

“Komore imaju nezamjenljivu ulogu u podršci privredi, kako u okviru države tako i u regionalnom povezivanju. Jačanje konkurentnosti privrede i unaprjeđenje poslovnog ambijenta su izazovi na koje odgovaramo u saradnji sa Vladom i međunarodnim organizacijama. Treba da podržimo intenziviranje privatno-javnog dijaloga”, rekao je Radovanović.

Tokom skupa organizovane su i sjednice na teme „Ocjena i izgledi odnosa EU i Zapadnog Balkana“ i „Položaj civilnog društva na Zapadnom Balkanu“.

Forum se završava danas usvajanjem zaključaka i završne deklaracije.

Forum civilnog društva Zapadnog Balkana je događaj koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova u regionu, podsjećaju iz PKCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve