Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radnici proveli noć u nikšićkoj Željezari

Menadžment fabrike najavio je otkaze za većinu od 200 radnika proizvodnje, pa je oko 50 radnika ranije juče ušlo u upravnu zgradu i poručilo su da neće izlaziti

Radnici nikšićke, njih više od 100, noć su proveli u Željezari nakon što nijesu uspjeli da sa menadžmentom Toščelika dođu do konkretnog dogovora.

Menadžment fabrike najavio je otkaze za većinu od 200 radnika proizvodnje, pa je oko 50 radnika ranije juče ušlo u upravnu zgradu i poručilo su da neće izlaziti.

Izvršni direktor Tiščelika Erkut Alkaja, kako su saopštili iz Sindikata, kazao im je na sinoć na sastanku da do sjutra dostave svoje zahtjeve o kojima će se uprava odrediti narednih dana.

“Dogovoreno je da napravimo zahtjev, a Toscijali grupa će odgovoriti u ponedjeljak ili utorak. O daljim koracima ćemo se dogovarati u narednom periodu”, kazao je za TVCG Miodrag Krivokapić, potpredsjednik Sindikata Toščelika.

Radnici su jasno poručili da planirani otkazi za oko 200 zaposlenih radnika u proizvodnji ne nogu biti rješenje.

“Jedini naš zahjtev je pokretanje proizvodnje i da se ne pominju otkazi radnicima. Večeras ćemo ostati u fabrici”, kazao je juče Krivokapić.

On je pozvao Vladu i resorno ministarstvo da se hitno uključe u rješavanje problema.

Radnicima su neprihvatljive i otpremnine koje će se, kako su saopštili, kretati oko 2500 eura.

“Bile su crne vijesti da će svi radnici proizvodnje i uslužnih pogona najdalje za tri mjeseca ostati bez posla, da će imati, kao i do sada, neku naknadu za ta tri mjeseca, a da će ostati 20-ak radnika. Ostali će na biro rada. Nude neke mizerne otpremnine, neke tri minimalne zarade, možda oko 2 i po hiljade eura”, kazao je juče Ratko Gardašević, radnik Željezare.

Ocijenio je da je situacija porazna.

“Ovdje sam izgubio 22 godine, imao sam povreda. To je tužno za 250 familija”, istakao je Gardašević.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
03.06.2022-10:25 10:25

A “dobro je to”pocela TRECA smjena,napredak.