Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radak-Kukavičić: Najgora marketinška poruka u svijet poslata iz CG

Naglasila je i da su dovedeni u pitanje već ugovoreni aranžmani za sezonu 2021.godine

Odluka o gašenju Montenegro erlajnsa donijeta je na prečac, bez detaljne analize i procjene uticaja na Crnu Goru kao turističku destinaciju. To je za Radio Crne Gore ocijenio profesor Rade Ratković.

“Takvo donošenje odluka ne vodi ničem dobrom. Mora se otvoriti debata, jer je riječ o firmi od posebnog nacionalnog interesa. Prije ovakve najave trebala je analiza, ali i da se ponude alternativna rješenja, da se kompanija restrukturira, dokapitalizuje, da se napravi privatno-javno partnerstvo, da se razgovara sa turističkom privredom i tek onda donese odluka u korist turizma i crnogorskog društva.

Ja se nadam da će se uključiti Parlament, organizovati raspravu, kako bi se cijela situacija rješavala na jedan stručan način, a ne ovako laički i nestručno“, prokomentarisao je Ratković.

Najavom o gašenju nacionalnog avio-prevoznika Crna Gora je poslala najgoru marketinšku poruku u svijet, poručila je u izjavi za Radio Crne Gore, direktorica NTO Željka Radak Kukavičić. Naglasila je i da su dovedeni u pitanje već ugovoreni aranžmani za sezonu 2021.godine.

„Na ovaj način gubimo eminentna tržišta u pred i sezoni nardene godine. Nedostatak letova će uticati i na veliki broj već ugovorenih aranžmana u toku pandemije koji su odloženi za proljeće naredne godine. Znači, dovodi se u pitanje realizacija tih aranžmana, a da ne govorimo o onim koje je već hotelska privreda ugovorila za sezonu 2021.

Dakle, veoma teška i izazovna godina i sezona pred nama, zbog epidemije, a sada i najave gašenja nacionalne avio kompanije“, navela je Kukavičić.

U Privrednoj komori je najavljeno da će u ponedjeljak biti održana vanredna sjednica Odbora za turizam, na kojoj će se razmotriti i novonastala situacija sa Montenegr erlajnsom, ali i nove epidemiološk mjere i predstojeća zimska sezona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve