Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Prvi let Air Montenegra na liniji Podgorica-Rim

Izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur je kazao da će linija Podgorica-Rim biti cjelogodišnja, sa očekivanim povećanjem frekventnosti u narednim godinama.

Air Montenegro će počev od danas, 15. decembra, letove ka Rimu realizovati dva puta sedmično, odnosno, svakog petka i ponedeljka.

‘’Kako je prepoznata neophodnost jačanja međusobnih odnosa dvije zemlje, inspirisana tradicionalno prijateljskim istorijskim i savremenim vezama koje postoje između Crne Gore i Republike Italije, kao i izuzetno dobrim postojećim odnosima između dvije zemlje, danas svjedočimo konkretizaciji strateške odluke ove Vlade – uspostavljanju leta na liniji Podgorica – Rim’’, istakao je potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravsto i socijalnu politiku, Srđan Pavićević.

On je kazao da, imajuću u vidu aspiraciju Crne Gore da postane punopravana članica Evropske unije, kao i podršku koju Republika Italija pruža tom procesu, u želji za daljim razvijanjem i jačanjem svih vidova saradnje i jačanja međusobnih odnosa Crne Gore i Republike Italije, pokretanje ove linije predstavlja samo prvi korak ka unaprjeđenju partnerstva dviju zemalja.

‘’Uspostavljanjem letova za Rim još jednom se pokazuje značaj postojanja nacionalnog avio prevoznika koji u situaciji kada drugi avio prevoznici odustaju od letova pokazuje spremnost da održi povezanost Crne Gore sa značajnim tržištima koji predstavljaju potencijal kako za ekonomsku saradnju tako i za emitivni turizam’’, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

Izvršni direktor Air Montenegra, Mark Anžur je kazao da će linija Podgorica-Rim biti cjelogodišnja, sa očekivanim povećanjem frekventnosti u narednim godinama.

‘’U toku ove godine u period od januara do novembra ka ovoj destinaiciji prevezeno 39 hiljada putnika. Prema našem planu u toku ove zimske sezone očekuje se da će Air Montenegro ka ovoj destinaciji prevesti oko 4 hiljade putnika, dok je očekivanje da će u toku ljetnje turističke sezone biti prevezeno oko 10 hiljada putnika’’, dodao je Anžur.

Marsela i Radulović

‘’Otvaranje direktne linije Podgorica-Rim će dodatno približiti Crnu Goru i Italiju. Mi smo bliske države u svakom pogledu, kulturalnom, istorijskom i geografskom, ali to ne bi značilo mnogo bez postojanja direktne povezanosti. Pred nama je veliki izazov, jer ćemo povezivanjem u narednim godinama dodatno politički i ekonomski jačati našu saradnju’’, kazala je ambasadorka Republike Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsella.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković istakao je da je kompanija Air Montenegro još jednom jasno demonstrirala razliku između razmišljanja koje gaje komercijalne avio kompanije u vlasništvu drugih entiteta i značaja za avio povezanost koji ima nacionalni avio prevoznik, ističući da Air Montenegro nije samo kompanija već i dio ukupne crnogorske infrastrukture.

‘’Tako su još jednom pokazali da nijesu motivisani isključivo kriterijumima profitabilnost, već da razumiju svoju ulogu u razvoju strateškog interesa države. U tom smislu želim im puno uspjeha i spremni smo da im pružimo svaku moguću pomoć u okviru mogućnosti Aerodroma Crne Gore’’, kazao je Drašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve