Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Prosječna zarada u julu iznosila 797 eura

Prosječna (neto) zarada u julu u odnosu na jun zabilježila je rast od 0,3 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u julu 2023. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 11,6 odsto

Prosječna zarada (bruto) u julu ove godine u Crnoj Gori iznosila je 993 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 797 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna (neto) zarada u julu u odnosu na jun zabilježila je rast od 0,3 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u julu 2023. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 11,6 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u julu u odnosu na jun zabilježile rast od jedan odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,7 odsto”, navode iz MONSTAT-a.

Prosječna zarada (bruto) u drugom kvartalu u odnosu na prvi kvartal zabilježila je rast od 3,1 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u julu 2023. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Ostale uslužne djelatnosti (2,3 odsto), Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti (dva odsto), Prerađivačka industrija (1,8 odsto), Građevinarstvo (1,6 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,3 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,9 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja (0,9 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,7 odsto), Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti (0,6 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala (0,6 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,3 odsto) i Zdravstvena i socijalna zaštita (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u julu 2023. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima: Informisanje i komunikacije (3,1 odsto), Poslovanje nekretninama (0,6 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,2 odsto), Snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,1 odsto) i Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje (0,1 odsto).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve