Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Privredna komora: Zajednički poslovni savjet za bolju privrednu saradnju Crne Gore i UAE

Privredna komora Crne Gore i Federacija privrednih komora Ujedinjenih Arapskih Emirata tom prilikom potpisale su Memorandum o razumijevanju, sa ciljem da se osnivanjem Zajedničkog poslovnog savjeta promoviše i unapređuje saradnja poslovnih zajednica dvaju država

U okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore na svjetskoj izložbi EXPO 2020 u Dubaiju, organizovan je forum privrednika naše i zemlje domaćina – Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

Privredna komora Crne Gore i Federacija privrednih komora Ujedinjenih Arapskih Emirata tom prilikom potpisale su Memorandum o razumijevanju, sa ciljem da se osnivanjem Zajedničkog poslovnog savjeta promoviše i unapređuje saradnja poslovnih zajednica dvaju država. Memorandum su potpisali predsjednica Privredne komore Crne Fore Nina Drakić i generalni sekretar Federacije komora UAE Hamid Mohammed bin Salem.

Nina Drakić i Hamid Mohammed bin Salem
Nina Drakić i Hamid Mohammed bin Salem

“Uvjerena sam da ćemo i potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju dvije komore stvoriti kvalitetnu osnovu za širenje saradnje i direktno povezivanje naših članica, prenos znanja, kao i promociju investicionih potencijala, te moguća zajednička ulaganja”, kazala je Drakić.

Pouke pandemijske krize i globalna potreba smanjenja uticaja na klimatske promjene usmjeriće crnogorsku ekonomiju ka zelenoj energiji, daljem razvoju prehrambene industrije sa fokusom na organsku proizvodnju, kao i turističkih kapaciteta, te digitalnoj transformaciji i dinamičnom razvoju IT sektora.

“Prostora za nove projekte u svakoj od navedenih privrednih grana ima dovoljno, postoje i kvalitetni projekti koji čekaju nove investicije i kapital. Vjerujem da se u tome nalazi i niz prilika za eventualne zajedničke investicije uspješnih poslovnih sistema iz naših zemalja, baš kao i za izvoz crnogorskih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda u UAE”, rekla je ona.

Foto: PKCG
Foto: PKCG

Apostrofirala je značaj razmjene dobrih poslovnih praksi u cilju ostvarivanja obostranih benefita, a naročito u oblasti upravljanja otpadom.

“Preduslov ekonomske saradnje je kvalitetna saobraćajna povezanost, pa smatram da uspostavljanje dobre i cjelogodišnje avio veze treba da bude jedan od konkretnih dogovora sa današnjeg poslovnog foruma. Uz kvalitetnu i kontinuiranu avio povezanost akcenat treba staviti i na povezivanje preko Luke Bar”, zaključila je Drakić.

Na forumu su predstavljeni investicioni potencijali i poslovni ambijent Crne Gore. Nakon prezentacija uslijedili su B2B susreti crnogorskih i privrednika UAE.

Događaj je završen koncertom crnogorskog gitariste Miloša Karadaglića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve