Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Privilegija je imati ovakve predjele u svojoj zemlji

Riječ je o novinarima koji će nakon četvorodnevnog putovanja objaviti članke o Crnoj Gori u 11 prestižnih francuskih medija. Prema njihovim riječima, potrudiće se da francuskim čitaocima dočaraju sve što Crna Gora nudi, od prirodnih ljepota pa sve do bogate kulturne baštine

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) domaćin je predstavnicima medija iz Francuske, koji u periodu od 10. do 14. oktobra borave u našoj zemlji.

Riječ je o novinarima koji će nakon četvorodnevnog putovanja objaviti članke o Crnoj Gori u 11 prestižnih francuskih medija. Prema njihovim riječima, potrudiće se da francuskim čitaocima dočaraju sve što Crna Gora nudi, od prirodnih ljepota pa sve do bogate kulturne baštine.

„Prvi put sam u Crnoj Gori, a već želim da je ponovo posjetim i to u skorijem periodu. Imala bih dosta toga da nabrajam, ali ono što mi se posebno svidjelo jesu: planine, jezera, mora, ali i hrana i vino. Ovo je destinacija iz snova i poručiću svima da dođu u Crnu Goru, jer je sve ovdje toliko lijepo“, kazala je Emmanuelle Gourves ispred magazina Le Telegramme, koji u svom štampanom i online izdanju broji preko četiri miliona čitalaca na dnevnom nivou.

Foto: NTO
Foto: NTO

Tokom prvih dana putovanja, francuskim novinarima je omogućeno da se upoznaju sa prirodnim ljepotama Kolašina i Žabljaka. Imali su priliku da istraže nacionalne parkove Durmitor i Biogradska gora, kanjon rijeke Tare, oprobaju se u zip lajnu i da uživaju u pogledu na impozantni most na Đurđevića Tari.

„Posjetila sam neke zemlje iz ovog regiona, ali o Crnoj Gori nisam znala baš ništa i sve me oduševilo,  a naročito priroda. Raznovrsni predjeli su me iznenadili, s obzirom da je u pitanju mala zemlja. Teško mogu opisati boju jezera koju sam vidjela ovdje, ljepotu šuma i planina. Zaista je privilegija imati ovakve predjele u svojoj zemlji. Moram pomenuti i cijene. Širom svijeta je inflacija učinila svoje i cijene su porasle, a ovdje su prilično pristupačne“, istakla je novinarka magazina Escapade, Saliha Hadj Djilani.

Nakon avanture na sjeveru zemlje, novinari su se uputili prema crnogorskom primorju gdje su posjetili Budvu, Herceg Novi i Kotor, te uživali u selu Bjelila i krstarenju Bokokotorskim zalivom. Prema njihovim riječima, najuzbudljiviji trenutak posjete je bio pogled na Bokokotorski zaliv iz perspektive žičare koja vodi od Kotora do Lovćena.

„Nisam znala mnogo o vašoj zemlji i ovo je divno otkriće. Planine, priroda, more, životinjski svijet, bogata kultura, nacionalni specijaliteti i domaća vina, sve je tu! Posjetili smo Gospu od Škrpjela i Perast. Oduševio me je taj mir, ljubaznost i način čuvanja tradicije u Crnoj Gori. Zaista uživamo u lijepom vremenu, miru i sjajnim predjelima“, poručila je Catharine Monbreault koja piše za magazine So Good Paris, Luxr Tentations i Allures.

Foto: NTO
Foto: NTO

Magazini Escapade, So Good Paris, Luxe Tentations, Allures, C Pour Les Parents, C Pour Les Enfants, C Pour Les Femmes, C Pour Les Hommes, Fun Trotter ukupno broje oko 535 hiljada čitalaca na dnevnom nivou, dok magazini Escapade i Balades et Rando broje oko 420 hiljada čitalaca na svaka tri mjeseca. Imajući u vidu čitanost navedenih medija, očekuje se da će ova posjeta doprinijeti unaprijeđenju imidža i daljem pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na tržištu Francuske.

Studijsku posjetu francuskih medija su podržali: Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Kolašina, Žabljaka, Herceg Novog i Kotora, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Bianca Resort & Spa, hotel Ami i Kotor Cable Car.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve