Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Prijestonica potpisala ugovore sa predstavnicima NVO sektora

Jedan od prioriteta gradske uprave, kako se navodi, je saradnja sa civilnim sektorom i pomaganje projekata nevladinih organizacija koje imaju veliki značaj i ulogu u razvoju zajednice i koje daju doprinos ukupnom društveno-ekonomskom razvoju Cetinja i Crne Gore

U Prijestonici Cetinje danas je organizovano potpisivanje ugovora sa predstavnicima nevladinih organizacija kojima su raspodijeljena sredstva za projekte i programe za 2022. godinu.

Iz Prijestonice  su naveli nevladine organizacije za čije projekte i programe su odobrena sredstva, a to su: NVU „FLUX”, NVU „Udruženje paraplegičara Cetinje”, NVU „Udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju – Razvitak”, NVU „Radio klub Cetinje”, NVU „Hor Luča”, NVU „Društvo za zaštitu životinja Feniks” i NVO „Linija”.

Jedan od prioriteta gradske uprave, kako se navodi, je saradnja sa civilnim sektorom i pomaganje projekata nevladinih organizacija koje imaju veliki značaj i ulogu u razvoju zajednice i koje daju doprinos ukupnom društveno-ekonomskom razvoju Cetinja i Crne Gore.

“U tom pravcu, Prijestonica Cetinje je raspisala Konkurs za raspodjelu sredstava za projekte i programe nevladinih organizacija, a pravo učešća na konkurs imale su nevladine organizacije koje su do dana raspisivanja konkursa registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u Prijestonici Cetinje, za projekte koji se realizuju na teritoriji Prijestonice, odnosno čiji su korisnici dominantno građanke i građani Cetinja”, kazali su iz Prijestonice.

Ukupan iznos sredstava opredijeljenih Budžetom Prijestonice Cetinje za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija za 2022. godinu iznosio je 23.000,00 eura, odnosno 0,5 odsto tekućeg budžeta Prijestonice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve