Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Prestaje da važi Uredba o dodjeli koncesija za mHE

Vlada Crne Gore odlučila je da Uredba o načinu i uslovima dodjele koncesija za istraživanje vodotoka i tehno-ekonomsko korišćenje vodnog energetskog potencijala za proizvodnju električne energije u malim hidroelektranama prestane da važi

Vlada Crne Gore odlučila je da Uredba o načinu i uslovima dodjele koncesija za istraživanje vodotoka i tehno-ekonomsko korišćenje vodnog energetskog potencijala za proizvodnju električne energije u malim hidroelektranama prestane da važi.

Nakon današnje sjednice Vlade saopšteno je da je Ministarstvo finansija u okviru aktivnosti na pripremi Registra kojim će se objediniti fiskalni i parafisklani nameti na nacionalnom i lokalnom nivou, analiziralo važeće propise u sistemu i utvrdilo da je navedenu uredbu potrebno isključiti iz pravnog sistema, jer je navedena materija uređena drugim propisom.

“Iz navedenih razloga Ministarstvo kapitalnih investicija je, nakon dodatne analize, pristupilo stavljanju van snage predmetne uredbe”, navodi se u saopštenju.

Vlada je takođe usvojila Informaciju o praćenju realizacije Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju solarne elektrane Briska Gora u Opštini Ulcinj kojom je prihvatila četvrtu izmjenu Ugovora o zakupu zemljišta za izgradnju solarne elektrane.

“Zadužuje se Ministarstvo kapitalnih investicija da u saradnji sa Mnistarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma razmotri otvorena pitanja koja se odnose na Izmjene i dopune PUP-a Ulcinj koji je donešen bez mišljenja Agencije za zaštitu životne sredine na Stratešku procjene uticaja na životnu sredinu, imajući u vidu realizaciju projekta o zakupu zemljišta za izgradnju solarne elektrane Briska Gora u Opštini Ulcinj”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je usvojena i Informacija o potrebi preduzimanja mjera Vlade za buduće zakonito postupanje u vezi sa ADMAS (krediti iz Abu Dabi fonda) projektom.

Vlada je, dodaje se, prihvatila Prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ukidanje privremene mjere iz Rješenja Privrednog suda Crne Gore I.br.157/19 od 25.09.2019. godine donijete po prijedlogu „Vektra Jakić” D.O.O. iz Pljevalja.

“Zadužuje se Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore da podnese prijedlog za ukidanje odnosne privremene mjere u skladu sa Prijedlogom iz tačke 1. ovih zaključaka”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je donijeta Informacija o realizaciji Javnog oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave mineralne sirovine tehničko- građevinskog kamena „Čukače“, Prijestonica Cetinje, i donijela Odluku o dodjeli koncesije za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju na toj lokaciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve