Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Predstavnici najčitanijih medija iz Švajcarske poručili: Crna Gora je jedan od dragulja Evrope

Tokom boravka u destinaciji, obišli su Kolašin, nacionalni park Biogradska gora, Podgoricu, Budvu, Herceg Novi, Tivat, Cetinje i Kotor

U cilju intenzivnije promocije na švajcarskom tržištu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je u periodu od 20. do 24. septembra organizovala studijsku posjetu za predstavnike medija iz Švajcarske.

NTO CG ugostila je tri novinara i predstavnika PR kuće koji će pisati za 8 medija i koji su se iz prve ruke uvjerili zašto je “Zemlja divlje ljepote“ posljednjih godina postala nezaobilazna destinacija za sve vrste odmora i putovanja. Tokom boravka u destinaciji, obišli su Kolašin, nacionalni park Biogradska gora, Podgoricu, Budvu, Herceg Novi, Tivat, Cetinje i Kotor.

Poznati švajcarski mediji, čija ukupna čitanost iznosi preko 1 milion na nedjeljnom nivou, prenijeće priče o Crnoj Gori u magazinu o putovanjima “Belvedere”, Sonntag, Doppel Punkt, Freiburger Nachrichten, magazinu „Schweizer Familie“, lifestyle nedjeljniku “Annabelle”, travel magazinu „Reisetrends“, kao i u „Ferientrends”.

Novinar i urednik magazina “Annabelle”, Mark Frederik Benedeti (Marc Frederic Benedetti), ističe da je zadivljen mješavinom Mediterana i planina.

“Atmosfera je opuštena, zemlja je prelijepa gdje god se okrenemo, a hrana i vino su me prijatno iznenadili. Primijetio sam da su ljudi svugdje bili ljubazni i gostoljubivi”, sažeo je svoje impresije novinar i urednik iz Berna.

Urednik nedjeljnika „Doppel Punkt“, Anton Bernard Ladner (Anton Bernhard Ladner), kazao je da Crna Gora nudi brojne mogućnosti.

“Fasciniran sam koliko dobro govorite strane jezike, kako se lijepo slažu sve religije. Meni je to pokazatelj vaše velike intelektualne fleksibilnosti, što je sjajna karakteristika. Takoreći, imate sve! Divna priroda i raznovrsna ponuda, čine Crnu Goru jednim od dragulja Evrope. Naravno, morate da je čuvate!“, poručio je Ladner.

Novinar dnevnog lista „Freiburger Nachrichten“, Janik Nojhaus (Yannic Neuhaus), iskazao je oduševljenje ponudom seoskog turizma.

“Dobili smo mogućnost da naučimo mnogo na ovom putovanju. Oduševljen sam što smo mogli da vidimo različite aspekte Crne Gore, kako gradove, sela, ljude, tako i divnu prirodu koja se razlikuje od svih zemalja koje sam imao priliku da posjetim. Sve mi je bilo zanimljivo i radujem se otkrivanju svakog novog kutka“, zaključio je Nojhaus.

Novinari su se na kraju petodnevne posjete složili da nije ni čudo što je mala balkanska država jedna od najraznovrsnijih destinacija za odmor u Evropi, koju otkriva sve veći broj Švajcaraca. Tu činjenicu potvrđuju i podaci da je u toku prvih sedam mjeseci ove godine u Crnoj Gori je boravilo 15.158 turista koji su ostvarili 63.076 noćenja. U poređenju sa 2022. godinom realizovano je 10 odsto više dolazaka turista i 7 odsto više noćenja.

Posjetu su podržali: strateški partner NTO CG – nacionalna avio kompanija Air Montenegro, lokalne turističke organizacije Kotora, Herceg Novog, Tivta, Cetinja, Budve, Hotel Regent, Hotel Bianca – Kolašin, Hotel Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Nacionalni parkovi Crne Gore, Plantaže, kao i seosko domaćinstvo Rađenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve