Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Potpisan Ugovor o osnivanju Stambene zadruge za zaposlene u upravi i pravosuđu

Ugovor su, kako je saopšteno iz resora, potpisali ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je ovlašćen od strane crnogorske Vlade i predsjednik pomenutog sindikata Nenad Rakočević

U Ministarstvu finansija (MF) danas je potpisan ,,Ugovor o osnivanju Stambene zadruge ,,Odgovornost”, kao i prateći ,,Sporazum o obezbjeđenju sredstava za redovno obavljanje djelatnosti Stambene zadruge“, kojima se, po prvi put, predviđa formiranje ovakvog udruženja od strane Vlade Crne Gore i Sindikata uprave i pravosuđa.

Ugovor su, kako je saopšteno iz resora, potpisali ministar finansija Aleksandar Damjanović, koji je ovlašćen od strane crnogorske Vlade i predsjednik pomenutog sindikata Nenad Rakočević.

“Kako je Ugovorom definisano, Stambena zadruga će obavljati djelatnosti koje obuhvataju cjelokupan proces prikupljanja sredstava, investiranja, pripreme dokumentacije i zemljišta za izgradnju i održavanje stanova, odnosno stambeno-poslovnih objekata, ali i biti dodatna podrška zaposlenima u upravi i pravosuđu, u situacijama kada su npr. preraspoređeni na rad van mjesta stanovanja i sl. Zadruga će se finansirati iz sredstava koje će na godišnjem nivou uplaćivati osnivači, i to iznos od najmanje jedan milion eura Vlada Crne Gore, i najmanje jednu hiljadu eura Sindikat uprave i pravosuđa”, pojasnili su iz MF-a.

Iz Ministarstva navode da zahvaljujući na produktivnoj saradnji socijalnim partnerima, Damjanović je iskazao zadovoljstvo što će se rješavanju stabenih pitanja zaposlenih u upravi i pravosuđu ubuduće sistemski pristupati.

“Ovako zamišljena zadruga, radiće na transparentan način i omogućiti će Vladi direktno praćenje toka finansija, kao i ulogu u odgovornosti samog rukovođenja i trošenja sredstava”, kazao je Damjanović tom prilikom.

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević istakao je da je današnjim potpisivanjem Ugovora i formalno stvoren osnov kontinuiranog i sistemskog rješavanja stambene problematike pod povoljnim uslovima.

“Stambena zadruga ,,Odgovornost“ radiće na javan, transparentan i pravičan način za sve zaposlene, odnosno sve članove ovog sindikata”, kazao je Rakočević.

Iz resora navode da današnjem potisivanju ovih važnih dokumenata, prisustvovali su i predstavnici Sindikata uprave i pravosuđa Refadija Avdić, Almin Hodžić i Saša Šimun, kao i načelnica Sektora za obračun zarada u Ministarstvu finansija Olga Uskoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve