Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Pošta Crne Gore: Prema dogovoru, nastavak pregovora 6. oktobra

Poziv za nastavak pregovora je, navode, realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice

Menadžment Pošte Crne Gore uputio je poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora u petak, 6. oktobra u 14 sati.

Poziv za nastavak pregovora je, navode, realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice. Podsjećaju, tada je rečeno i javno saopšteno da će rukovodstvo Kompanije do 6. oktobra izaći sa prijedlogom o visini povećanja zarada.

“Iako su predstavnici Jedinstvenog sindikata odmah nakon sastanka odlučili da pozovu zaposlene na „generalni štrajk“, rukovodstvo Kompanije i danas može ponoviti da zahtjeve zaposlenih smatra razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada zaposlenima biti, naravno, u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema”, saopšteno je iz Pošte.

Ponovljaju da ne odobravaju način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjećaju da je Inspekcija rada ukazala da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka.

Zahtjev Nove sindikalne organizacije je povećanje zarada za 20 odsto svim zaposlenima, dok je zahtjev Jedinstvenog sindikata povećanje zarada 30 odsto zaposlenima koji ne čine menadžment.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve