Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgorički gimnazijalci posjetili Centralnu banku

Susret sa gimnazijalcima, kako je saopšteno iz CBCG, organizovan u sklopu Svjetske nedjelje novca, imao je za cilj da se mladima približi uloga Centralne banke i pojasne njene najvažnije nadležnosti

Učenici podgoričke gimnazije „Slobodan Škerović“ razgovarali su danas sa guvernerkom Centralne banke Crne Gore (CBCG) Irenom Radović o nadležnostima ove institucije, važnosti bankarskog sektora, zelenoj tranziciji, novim trendovima u oblasti finansijske tehnologije, kao i o brojnim drugim ekonomskim temama.

Susret sa gimnazijalcima, kako je saopšteno iz CBCG, organizovan u sklopu Svjetske nedjelje novca, imao je za cilj da se mladima približi uloga Centralne banke i pojasne njene najvažnije nadležnosti.

Iz CBCG su kazali da odabrana tema i način izlaganja, prilagođen uzrastu posjetilaca, pokazali su se veoma inspirativnim, pa je događaj obilježila intenzivna diskusija i veliki broj pitanja upućenih guvernerki Radović i njenim saradnicima.

Irena Radović/ Foto: CBCG

„Kao budući akteri ekonomskog i društvenog života u Crnoj Gori, podstičemo vas da stalno proširujete svoja znanja, koristeći moderne tehnologije koje su vam na raspolaganju“, istakla je Radović, posebno naglasivši potrebu usvajanja finansijskih znanja i odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama.

Navodi se da gimnazijalci su istakli da su veoma zadovoljni razgovorom sa guvernerkom i njenim timom, te da im je posjeta CBCG bila izuzetno zanimljiva i poučna.

“Kao društveno odgovorna institucija, Centralna banka zalaže se za unapređenje finansijske pismenosti među mladima i redovno osmišljava i realizuje brojne edukativne aktivnosti, poput današnje”, naveli su iz institucije.

Svjetska nedjelja novca je, kako su pojasnili, globalna manifestacija koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima i ove godine se odvija pod sloganom “Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost”!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
FreeMN
20.03.2024-11:14 11:14

evo je pocela ka Vucic iz frizidera da izlazi…..ne moze dan da prodje bez izjave nesudjene princeze od monaka….